MIŠLJENJE STRUČNJAKA

Greške pri kupovini obuće: Koja su dva najgora trenda?

Prije kupovine treba promisliti kakva je obuća potrebna, kako bi se napravila jasna razlika između potreba i želja
8319 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dizajner obuće Ritch Erani kaže da kupovina cipela nije lagan zadatak, a pronalaženje odgovarajućeg para nekada je zahtjevna misija. Uobičajena greška prilikom kupovine je pokušaj da se pronađe jedinstveni par koji se slaže sa svim odjevnim predmetima u ormaru kupca.

"Jedan par cipela ne ide podjednako dobro sa suknjom ili pantalonama, bez obzira je li riječ o otmenoj ili ležernoj odjevnoj kombinaciji. Trebalo bi imati najmanje tri različita para cipela za svakodnevnu upotrebu", objašnjava dizajner za Insider.Karijeru je započeo prije 16 godina, kada je s bratom otvorio prodavnicu CHUCKiES u New Yorku. U ponudi su bili modeli kreatora poput Chloé i Balenciaga. Godine 2012. kreator je pokrenuo vlastitu liniju cipela Ritch Erani NYFC, a njegove modele nosile su zvijezde poput Madonne, Beyoncé i glumice Priyanke Chopre.

Erani kaže da prije kupovine treba promisliti kakva je obuća potrebna, kako bi se napravila jasna razlika između potreba i želja: "Nekada se obuća koja je potrebna razlikuje od kompletne ponude u trgovini".

Dizajner objašnjava da PVC cipele nijesu za svaku priliku. Njih često nose Beyoncé i Kylie Jenner, a pojedine modele dizajnirao je Erani. "Vrlo su lijepe. Beyoncé nosi cipele koje sam kreirao tako da izgleda kao da joj je stopalo mokro. Izgledaju prelijepo kada se nose na pravi način. Teško je gledati jeftine PVC cipele, jer prije svega nijesu udobne. Volim kristalni izgled potpetica, izgledaju svježe i novo", objašnjava kreator i dodaje da su najgori trendovi u modnoj industriji cipela nastali s pojavom Ugg čizmi i japanki.

"Ugg čizme su veoma tople, ali nemaju čvrst luk na prstima. Dobijate stabilnost tek kada probate drugu čizmu. Postoje ljudi koji čitavo ljeto provedu u japankama, a zimu u Ugg čizmama. Ne treba da vas čudi što se stopalo širi, pa nekada postane četvrtasto", objašnjava dizajner i dodaje da se japanke nose na plaži ili bazenu, nikako na ulici.

Preporučujemo za Vas