Ljepota bez plastike: Zvijezde koje su izabrale prirodno starenje

"Nakon određenog doba svi imamo lica koja zaslužujemo"
7577 pregleda 0 komentar(a)
Džulija Roberts, jedna od zvijezda koje prirodno stare, Foto: Istagram
Džulija Roberts, jedna od zvijezda koje prirodno stare, Foto: Istagram

Kako kozmetičke procedure protiv starenja i plastične operacije postaju dostupnije najrazličitijim slojevima stanovništva, sve više žena odlučuje da različitim intervencijama 'zaustavi' starenje. Iako je ponekad izgledalo da je taj trend nezaustavljiv, u međuvremenu su se pojavile žene koje svojim primjerom pokazuju da je svako živorno doba na svoj način lijepo, da bore ili sijeda kosa nijesu ružne. Među najslavnijim prelijepim ženama koje su odbile plastiku i injekcije su Meril Strip, Eva Longorija, Šeron Stoun...

Meril Strip

Meril Strip
Meril Strip(Foto: Istagram)

Danas je oskarovka, glumica Meril Strip više tražena u filmskoj industriji nego u svojim mlađim godinama, piše Grazia. Uprkos činjenici da je Meril u mladosti bila prava ljepotica, s godinama je ta žena probudila pravu žensku magiju. Meril je prekrasna, zavodljiva - i ima 69 godina. Zašto vam treba plastika i injekcije kada ste lijepi kakvi jeste?

Džulija Roberts

Džulija Roberts
Džulija Roberts(Foto: Istagram)

"Ljepotica" svih vremena, Džulija Roberts uvjerena je da je sve što je prirodno samo po sebi lijepo. Roberts je feministkinja. Za nju, pitanje prirodnog starenja čak i nije pitanje.

Izabela Roselini

Izabela Roselini
Izabela Roselini(Foto: Istagram)

Italijanska manekenka i glumica Izabela Roselini u mladosti je često bila lice raznih kozmetičkih brendova. Prekinula je dugogodišnju saradnju sa Lancomom nakon što su predstavnici brenda nagovijestili da bi bilo lijepo da se "podmladi" ... Raskinula ugovor riječima: "Ovo je ispod mog dostojanstva!". Roselini vjeruje da je čitav kompleks plastike i kozmetičkih procedura protiv starenja doveo do taga da je puno žena koje su nesigurne i ne vole sebe. Na kraju je, prije nekoliko mjeseci obnovila saradnju sa Lancomom, a obljavljujući to na Instagramu istakla: "Nakon određenog doba svi imamo lica koja zaslužujemo".

Šeron Stoun

Šeron Stoun
Šeron Stoun(Foto: Istagram)

Glavni seks simbol 90-ih i san miliona muškaraca je slavna ljepotica Šeron Stoun. Iako se danas pojavljuje mnogo rjeđe nego prije 20 godina, njen nastup na bilo kom društvenom događaju sam po sebi je važan događaj. Šeron Stoun ima 60 godina, ali nikada nije požalila što nije požurila na kliniku za plastičnu hirurgiju u nadi da će vratiti prošlost. Govori da voli svaku boru, jer su one odraz životnog iskustva.

Eva Longorija

Eva Longorija
Eva Longorija(Foto: Istagram)

Glumica Eva Longorija na prvi pogled može izgledati kao narcistična žena koja želi da u svemu bude prva. Premda su takve osobe često prve među onima koje podlegnu modi 'peglanja' , Longorija je pokazala da je sve to daleko od nje. Sigurna je da je vrijeme „silikonskih lutki“ odavno prošlo - prirodna ljepota je prelijepa u bilo kom dobu.

Selma Hajek

Selma Hajek
Selma Hajek(Foto: Istagram)

Tamna koža i prodorne smeđe oči - Salma Hajek danas je lijepa kao prije 20 godina kada je plesala u baru sa zmijom u filmu „Od sumraka do svitanja“. A već joj je 52. Selma veruje da rezultati injekcija i plastične hirurgije nijesu uvijek tako lijepi kao što se čini na prvi pogled, pa glumica bira visokokvalitetnu profesionalnu njegu, masažu, pravilnu ishranu i sport kao glavne načine borbe za mladost i ljepotu.

Bonus video: