Izađite iz pidžame: Osvježite kosu i očistite ono što često zaboravljate

Naravno, ne morate se spremiti kao da idete na posao, ali stanite pred ogledalo i provjerite dopadate li se sebi u tom trenutku ili, ipak, izgledate pomalo zapušteno
8745 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bilo da radite od kuće ili koristite pravo da ne radite za vrijeme pandemije, pred vama su dani u kojima ćete imati više vremena za sve ono što ste već dugo željeli. Jedna od čestih takvih maštarija je - pret dana neću izaći iz pidžame. I šta kad prođu tih pet dana? Vrijeme je da se iz pidžame izađe. Ako ostanete u pidžami čitav dan svaki dan, dok niko ne zna koliko će sve skupa trajati, lako možete dospjeti u loše psihološko stanje u kojem se nižu dani bez sadržaja i bez smisla.

Pogledajte se u ogledalu

Kada je o odijevanju riječ, naravno, ne morate se spremiti kao da idete na posao, ali stanite pred ogledalo i provjerite dopadate li se sebi u tom trenutku ili, ipak, izgledate pomalo zapušteno.

kosa
Ilustracija(Foto: Shutterstock)

Jedna od stvari koje ste planirali, ali nikako nijeste mogli da stignete, može biti briga o kosi. Pripremite makar najjednostavniju domaću masku od jaja i maslinovog ulja. Pravi se lako: dobro izmiješate dva žumanca i dvije kašike ulja (to je mjera za srednje dugu kosu, prilagodite je dužini vaše), nanesite na mokru kosu, držite 20 minuta i potom operite na uobičajeni način. Luksuz koji sada možete sebi dozvoliti je da probate da svoju frizuru oblikujete na drugačiji način. Ako ispadne dobro, odlično je, ako ne - nikom ništa. Ionako ne žurite kao obično.

Obavezno očistite pribor za njegu kose

Četke za kosu osim naših dlaka na sebi imaju prašinu, mast sa glave, perut... To važi i za četke za feniranje. Zbog svega ovoga, neophodno ih je redovno čistiti. Pod tim se ne podrazumijeva samo "čupanje" dlaka sa četke i eventualno spiranje pod vodom, već ozbiljno čišćenje.

Naime, vaše četke i češljeve trebalo bi detaljno da očistite bar jednom u deset dana. Najčešće je dovoljno oprati ih šamponom za kosu, ako vam se čine više zamašćenim, upotrijebite deterdžent za suđe i toplu vodu. Za čišćenje između zubaca dobro će vam doći četka za farbanje kose. Ne zaboravite da prebrišete i fen.

Bonus video: