Ralf Loren donirao 10, Guči dva miliona za borbu protiv Covida-19

Od sjutra, Gučijeve stranice na svim društvenim mrežama će sadržati zvanične poruke Svjetske zdravstvene organizacije da bi pomogli da se prošire korisne informacije i spriječi širenje virusa
2432 pregleda 0 komentar(a)
"Zajedno smo u ovome", Foto: Instagram
"Zajedno smo u ovome", Foto: Instagram
Ažurirano: 27.03.2020. 19:16h

Modni dizajner Ralph Lauren objavio je da njegova firma daje 10 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa, što je najveća donacija među američkim luksuznim modnim kućama do sada.

"Vjerujemo da smo svi povezani bez obzira na to ko ste ili odakle ste. Upravo zbog toga se na značajne načine borimo kako bismo pomogli našim timovima i zajednicama da prebrode ovu krizu", poručio je Ralf Loren na svojoj zvaničnoj stranici. Istaknuto je da je sada, više nego ikada, potrebno da podržavamo jedni druge, zbog čega je to postala njihova misija. Brend "Ralph Lauren" nudi finansijsku pomoć svim zaposlenima, jer su svjesni u kakvim se okolnostima nalaze zbog koronavirusa. Osiguraće im i lijekove, pomoć za starije i nemoćne, ali i za djecu, ako je potrebno, piše Vogue.

Dio donacije ići će i za udruženje "Pink Pony Fund" koja pomaže u borbi protiv raka, jer su takvi pojedinci posebno ranjiva grupa. Takođe, dizajner će se pobrinuti i da dio sredstava dođe do onih ljudi koji rade u američkoj modnoj industriji, a zaraženi su virusom.

"U srcu naše firme oduvijek je postojao duh zajedništva koji podstiče našu kreativnost, samopouzdanje i najvažnije našu podršku jednih drugima. Proteklih sedmica i mjeseci taj duh nikad nije pao", ispričao je modni mag.

Donirajući dvjema organizacijama za grupno finansiranje, Guči se sa svojom globalnom zajednicom bori protiv COVID-19 pandemije. U Italiji, gdje je sjedište modne kuće, milion eura je donirano Italijanskom Odjeljenju za zaštitu civila (Dipartimento Protezione Civile), u partnerstvu sa bankom Inteza San Paolo, sa ciljem da poboljšaju italijanske zdravstvene usluge i nabave nove krevete za bolesnike. Na globalnom nivou, Guči je donirao još milion eura Fondu za reagovanje na COVID-19 Ujedinjenih Nacija kao podršku Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, preko Fejsbukove inicijative za prikupljanje 10 miliona dolara. Taj novac će biti upotrijebljen za nadgledanje i prikupljanje podataka o širenju virusa, nove jedinice za intenzivnu njegu, nabavku zaštitnih sredstava za zaposlene u bolnicama i ubrzavanje rada na traženju vakcina i ljekova. Inicijative su promovisane originalnom ilustracijom koju je kompaniji poklonio @mp5art na Instagramu. Slika prikazuje osobu koja drži ruku na svom srcu kao znak ljudske solidarnosti.

"Guči je stvorio novi, slobodan svijet - Gučijevu globalnu zajednicu. Molimo sve vas da napravite promjenu u ovakvoj krizi i da se sa nama borite protiv koronavirusa. Zajedno smo u ovome", kažu Alesandro Mičele, kreativni direktor Gučija i Marko Bicari, glavni i izvršni direktor Gučija. "Pozivamo našu zajednicu da nam se pridružie u borbi doniranjem Fondu za reagovanje na COVID-19 Ujedinjenih Nacija kroz naše storije i Italijanskom Odjeljenju za zaštitu civila preko stranice gucci.forfunding.it." Od sjutra, Gučijeve stranice na svim društvenim mrežama će sadržati zvanične poruke od Svjetske zdravstvene organizacije da bi pomogli da se prošire korisne informacije i spriječi širenje virusa.

Bonus video: