Odlične za izbjegavaje: Najgore modne kombinacije

Ne pokušavajte da naglasite figuru isključivo uskim stvarima. Ne uspijevaju svi da ponove stil Kim Kardašijan, a i ako ga neko ponovi može izgledati vulgarno
5198 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Neke modne komade, jednostavno, ne treba kombinovati. Novi trendovi se pojavljuju svake sezone, a kako moda zna da briše sva pravila, mnogi misle da je u redu bilo šta obući sa bilo čim. U redu je, ali neće izgledati lijepo.

Cipele se ravnim đonom sa sakoom i suknjom

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Ravna obuća će učiniti da vaši članci izgledaju veće, a noge podsjećaju na stubove. Njihovo nošenje je posebno neprikladno u kombinaciji sa poslovnim izgledom koji najčešće uključuje crne suknje i elegantne sakoe ili bluze. U tom slučaju bi bilo bolje da se odlučite za cipele na štikle. Nevažno je koliko visoke.

Uska majica preko farmerki ili teksas šorca

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Dugačka uska majica preko džinsa čini vašu siluetu predugačkom. Bolje bi bilo da je uvučete, a ako to nije vaš stil, možda bi trebalo da počnete da nosite široke majice.

Velike torbe u večernjim izlascima

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Svi volimo velike torbe, ali postoji pravo vrijeme i mjesto za sve. Ako se sa ovim modnim dodatkom pojavite na večeri, koktelu ili u pozorištu ili klubu izgledaćete u najmanju ruku smiješno. Manje tašne su mnogo prikladnije za ovakve prilike.

Dvije (ili više) uskih stvari

U svemu treba da postoji ravnoteža - ovo se odnosi i na moderan imidž. Ne pokušavajte da naglasite figuru isključivo uskim stvarima. Ne uspijevaju svi da ponove stil Kim Kardašijan, a i ako ga ponovite, možete izgledati vulgarno.

Kako popraviti ovaj stajling?

Zapamtite pravilo: gornji uski deo i opušteni donji ili obrnuto - uski donji deo i širi gornji deo. Ovo će vam pomoći da naglasite proporcije tijela.

Dvije (ili više) stvari većih veličina

Trend širih stvari ostaje aktuelan i ove sezone, ali pokušajte da ne pretjerujete sa veličinama, jer u suprotnom rizikujete da svoju figuru predstavite na totalno drugačiji način nego što zaista jeste.

Kako popraviti ovaj stajling?

Neophodno je kombinovati usku odjeću i velike odjevne predmete. Ipak, najbolje u oversize modelima izgledaju gornja odeća, kardigan, džemper ili košulja, koju treba kombinovati sa labavim donjim delom - farmerkama ili pantalonama.

Krop top i plitke farmerice

Ova kombinacija se pojavila 90-ih, ali to morate da zaboravite iz drugog razloga. U ovom slučaju je teško naglasiti figuru, a osim toga, previše otkrivenog tijela najčešće izgleda neprikladno.

Kako popraviti ovaj stajling?

Ako ste izabrali krop top, farmerice ili suknja treba da budu dubokog struka. Takođe, gornji dio se može dopuniti jaknom ili košuljom većih dimenzija ili krop top ukombinovati sa urbanim kombinezonom.

Torba i cipele iste boje

Prije mnogo godina, trendseterke su dokazale da je dovoljno da odaberu boju cipela koja će odgovarati boji torbe ili obrnuto. Sada, modni dizajneri i stilisti savjetuju izbjegavanje ove kombinacije.

Kako popraviti ovaj stajling?

Izuzeci u boji mogu biti jednobojne nijanse. Ipak, vrijedi biti oprezan: oni moraju biti vizuelno različiti. Na primjer, iz jedne palete možete odabrati svijetlu i tamnu nijansu iste boje.

Suknje, haljine i čizme do koljena

Ako ne želite da izgledate staromodno, treba da izbjegavate ovu kombinaciju. Na primjer, suknja dužine do koljena sa čizmama do koljena vizuelno skraćuje čak i veoma visoke žene.

Kako popraviti ovaj stajling?

Čizme nosite isključivo u kombinaciji sa kraćim.

Hulahop čarape sa sandalama

Sama riječ "sandale" podrazumijeva bosa stopala, pa upotreba čarapa definitivno nije preporučljiva. Ovo je ljetnja obuća treba je nositi samo u ljetnjoj sezoni. Iako takvu kombinaciju možete vidjeti na modnoj pisti, u realnom životu isključite čarape.

Kako popraviti ovaj stajling?

Da ne biste izgledali smiješno, ne nosite čarape u kombinaciji sa sandalama. Usput, ako odaberete ovaj predmet za ostale cipele, onda kupite tamne - takve čarape vizuelno čine noge vitkijim.

Bonus video: