"Kozmetičke žrtve" pandemije: Ne mogu bez botoksa i filera

Bez obzira koliko se dobro - ili koliko loše - stave botoks i fileri, oni traju samo četiri mjeseca
9803 pregleda 0 komentar(a)
Klijentkinje dr Lancera su i Viktorija Bekam i Kim Kardašijan, Foto: PageSix
Klijentkinje dr Lancera su i Viktorija Bekam i Kim Kardašijan, Foto: PageSix
Ažurirano: 29.04.2020. 18:00h

Holivudski guru za njegu kože, poznati dermatolog Dr Harold Lancer- koji se brine o nekima od najpoznatijih žena današnjice od Bijonse, Viktorije Bekam do Kim Kardašijan, žali se da da ga opsjedaju klijenti koji ne mogu bez Botoksa i filera do kojih ne mogu da dođu zbog pandemije virusa Covida-19. On svakodnevno prima desetine poziva od sve zabrinutijih klijenata koji traže pomoć u održavanju izgleda tokom karantina. Deramtolog je za Pages Six Style kazao da čak ima klijentkinju koja je dobila opekotine drugog stepena jer je pokušala da sebi obezbijedi piling kod kuće.

"Bez obzira koliko se dobro - ili koliko loše - stave botoks i fileri, oni traju samo četiri mjeseca. Imam oko 20-45 poziva dnevno preko svojih medicinskih sestara zbog različitih kozmetičkih i medicinskih problema", rekao je dr Lancer.

„Većina mojih klijenata su ljudi visokog profila, bilo u zabavi, bilo u politici i zahtijevaju mnogo njege, i većina njih je izuzetno disciplinovana po pitanju njege kože u kući. Dr Lancer kaže da ima 1.000 zakazanih pregleda za kraj ljeta sa klijentima koji žele da ponovo urade svoj tretman botoksom, filerima i drugim tretmanima za podmlađivan.

Dobrovoljno je prestao sa radom 17. marta, i od tada, kako je kazao bilježi "kozmetičke žrtve". "Prvih nedelju ili dve nakon zatvaranja, dobio sam hitnu poruku sa mnoštvom fotografija od mlade žene koja je bila moj pacijent još od pravnog fakulteta. Ona je kupila piling za osvežavanje kod kuće i roku od sat vremena nakon primjene završila je sa opekotinama prvog i drugog stepena. Trebalo nam je oko 12 dana da ''popravimo njeno lice, fotografijama, telefonskim pozivima i ljekovima koje smo morali isporučiti".

Dakle, ne tražite brza i relativno jeftina rješenja, jer ćete tada ući u više problema, kazao je dr Lancer. On je napomenuo da dijeta, vježbanje i izbjegavanje šećera za vrijeme izolacije pomažu i dodao: „Nikad nije kasno. Sve se može riješiti".

Bonus video: