Čuveni dizajner cipela: Trebaju vam samo ovakve štikle

'Gole' sandale sa potpeticom njegov su prvi izbor za ovo ljeto

5580 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Manolo Blahnik, kralj potpetica i slavni dizajner čije prezime u svijetu mode znači ultimativni glamur i seksepil, otkrio je nekoliko savjeta koji se tiču, naravno, idealne obuće.

"Ako hoćete da nabavite samo jedan par štikli, predlažem da to budu 'gole' sandale s potpeticom od 7 centimetara, lagane poput perca i sasvim otvorene", izjavio je Blahnik za Travel and Leisure.

foto: Pinerest

Posljednjih mjeseci slavni dizajner je proveo u izolaciji noseći sopstvene kožne mokasine, koje je napravio prije 45 godina. Kaže da mu stoje kao salivene i da su mu na stopalima - poput skulptura.

"U ormaru je dobro imati jedne dobre ravne cipele, nekoliko bazičnih salonki i, naravno, jedne štikle s visokom potpeticom", komentarisao je veliki dizajner.

foto: Pinterest

Za putovanja Blahnik predlaže da ne treba krcati cipele, već da su sasvim dovoljna samo dva para. Naime, smatra da na put treba ići s malo kofera, zato predlaže - jednostavnost, prenosi 24sata.hr. Manolo Blahnik (1942-) je španski dizajner češkog i španskog porijekla, prije svega poznat po ženskim cipelama. On je jedan od najpopularnijih dizajnera obuće u visokoj modi širom svijeta.

Bonus video: