Kejt Midlton uporno nosi haljinu srpske kreatorke

Žuta haljina inspirisana je brazilskim umetnikom Heliom Oiticicom čiji su zaštitni znak slike u kontrastnim jarkim bojama

8331 pregleda 0 komentar(a)
Kejt Midlton, Foto: Gloria
Kejt Midlton, Foto: Gloria

U video obraćanju britanskog princa Vilijama (37) i njegove supuge Kejt (38) Australijancima, vojvotkinja od Kembridža treći put je nosila žutu haljinu srpske dizajnerke Roksande Ilinčić.

foto: Gloria

Tokom obraćanja iz Kensington palate putem video-linka Kejt je uz Roksandinu kreaciju nosila 'list' minđuše Catherine Zoraida.

Istu haljinu Kejt je najprije nosila u Sidneju 2014. godine, tokom zvanične posjete sa princem Vilijamom, piše Gloria.

foto: Gloria

Zatim je, dvije godine kasnije, istu kreaciju nosila na teniskom meču u Vimbldonu.

foto: Gloria

Žuta haljina srpske kreatorke, koja košta 900 funti, inspirisana je brazilskim umetnikom Heliom Oiticicom čiji su zaštitni znak slike u kontrastnim jarkim bojama.

Jedno od modnih pravila vojvotkinje od Kembridža je investiranje u komade koji se mogu nositi tokom cijele godine i nikada ne postaju demode jer su klasični. Baš takva je i haljina “Ryedale” koja prati liniju tijela i ima četvrtasti dekolte.

Mdna dizajnerka Roksanda Ilinčić se iz Srbije preselila u Veliku Britanjiju gdje je, 1999. godine, upisala prestižni St. Martins koledž. Od tada do danas dospjela je u vrh modne scene, a njene kreacije nosile su osim Kejt Midlton i Penelope Kruz, Mišel Obama, Gvinet Paltrou, Kejt Blanšet, Tilda Svinton…

Bonus video: