Crnogorska nedjelja mode krajem juna

Master Fashion Week Montenegro 2020. biće održan 29. i 30. juna, a svoje kolekcije između ostalih predstaviće Marina Banović Džuver, Nataša Pejović, Ivana Murišić, Sanja Bobar, Verica Rakočević...

1481 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Đorđe Živaljević
Foto: Đorđe Živaljević

Konačno su se, nakon što je kriza izazvana pandemijom koronavirusa prošla, stekli uslovi za održavanje Crnogorske nedjelje mode, pa će se tako Master Fashion Week Montenegro 2020. održati 29. i 30. juna u glavnom gradu Crne Gore, saopšteno je iz Modne komore Crne Gore.

Organizatori su poručili da će se ova manifestacija u predstojećem izdanju odigrati na novoj lokaciji, u Bemax Areni na otvorenom, kako bi se ispoštovale sve procedure Nacionalnog koordinacionog tijela, te kako bi se svi učesnici i posjetioci osjećali sigurno i uživali u najnovijim kolekcijama crnogorskih dizajnera.

Prema objašnjenju organizatora, prvenstveni je bilo planirano da Master Fashion Week Montenegro 2020. traje tri dana, ali su usljed pomenutih novonastalih okolnosti koje su uticale na cijeli svijet morali da to skrate na dvije večeri.

Imena učesnika dobro su poznata domaćim ljubiteljima mode. Ovogodišnje izdanje Crnogorske nedjelje mode u Podgorici otvoriće jedna od najuspješnijih crnogorskih dizajnerki Sanja Bobar, dok će manifestaciju zatvoriti, kako su je organizatori opisali, naveće ime regionalne modne scene Verica Rakočević.

U okviru prvog dana Volvo Fahsion Daya svoje najnovije modne kolekcije će pored Sanje Bobar predstaviti i Ivana Murišić, crnogorski dječiji brend Mino, Vens by Jelena Mandić i Marina Banović Džuver.

Drugi Orbico Fashion Day proteći će u znaku sljedećih imena: Nina’s boutique Collection & Design by Nina Dulović, Mina Leone by Anja Adamović, studenti prve godine odsjeka modni dizajn FDM, Univerzitet UDG, Nataša Pejović, te već pomenuta Verica Rakočević, saopštili su iz Modne komore Crne Gore.

Reklamnu fotografiju za manifestaciju radio je Đorđe Življević, za stajling su se pobrinuli Marina Banović-Džuver, Sanja Bobar, JoyMiss, Vens by Jelena Mandić, snimana je u Master kvartu, frizura je djelo Kuće mode i ljepote “Zoran”, a šminku je radila Ivana Pavlićević.

Zaštitna lica ove manifestacije su Kristina Đurković, Natalija Gluščević, Ljubica Medenica i Kristijan Junčaj.

Obije večeri nakon zvaničnog dijela programa biće organizovani i afterpartiji u “Alchemist baru” koji je otvorenog tipa, poručili su organizatori Master Fashion Week Montenegro 2020. manifestacije.

Bonus video: