LAKO IH JE IZBJEĆI

Modne greške: Zbog njih možete izgledati i do 10 godina starije

Ako baš preferirate jarke boje, izaberite modne dodatke u takvim bojama, a odjeća nek vam ostane neutralna

75284 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Neke žene bi željele da izgledaju mlađe nego što jesu, neke su zadovoljne i izgledom koji je u skladu sa njihovim godinama, ali , sigurno nijedna ne želi da izgleda starije nego što jeste. Nažalost, upravo to će se dogoditi ako nesvjesno naprave greške kojima se dodaju godine - nose garderobu koja im ne odgovara, previše se šminkaju ili pogrešno biraju boje. Ovo su zamke koje treba izbjeći.

Čuvate prastaru odjeću

Neki ljudi se lako vezuju za stvari, pa im je veoma teško da se odvoje od iznošenih odjevnih komada. Ali, takva navika negativno utiče na vaš izgled i čini vas starijim.

Nosite markiranu garderobu koja vam ne stoji

Svaka žena teži da izgleda moderno, ali ako slijepo pratite modne trendove to može da vam donese više štete nego koristi. Osim što ćete isprazniti svoj novčanik i više nego što bi trebalo, slijepo praćenje trendova u jednom trenutku izgleda hit, a već u drugom izgleda čak i smiješno. Savjetujemo vam da birate klasičniju odjeću jer u njoj uvijek možete izgledati dobro, piše lepaisrećna.rs.

foto: Pinterest

Prejaka šminka

Imajte na umu da debele crne linije oko očiju ne stoje svima lijepo. Ne samo da ih je teško pravilno nacrtati, već žene u zrelijim godinama tako naglašavaju bore i nepravilnosti na licu.

Ne brinete se o svom dekolteu, rukama, nogama

Bore na rukama, vratu i dekolteu su prije svega posljedica nepravilne ili nedovoljne njege kože. Kožu treba njegovati i hranjivim dnevnim kremama kako bi što duže ostala meka, glatka i blistava, a obavezna je i UV zaštita tokom sunčanja.

Previše pudera

Ni jednoj ženi neće lijepo stajati 'kilo' pudera na licu, ali mit da debeli sloj pudera dobro prekriva bore opstaje kod mnogih žena. Puder treba nanijeti tamo gdje treba i koristiti samo tečni ili onaj u kremi jer suvi puder u prahu ili kamenu isušuje kožu. Takođe, s godinama se nijansa kože mijenja, te uvijek treba nijansu pudera prilagoditi tenu.

Svjetlucava šminka

Rumenilo ili sjaj za šljokicama mogu pogoršati izgled naglašenih obraza. Nekad su tamna rumenila bila u trendu, te je bilo dozvoljeno pretjerivanje, ali danas važi deviza: manje znači više. Na obraze nanesite bronzer na liniju kose i čeljusti, te malo rumenila u kremi na jagodice lica. Žene koje žele da izgledaju mlađe treba da se klone svjetlucavih sjenki s učinkom inja ili prelivanja boja. Formule koje na bilo koji način reflektuju svjetlo naglašavaju bore i nepravilnosti.

foto: Pinterest

Nesklad u odjevnim kombinacijama

Kada birate odjevne kombinacije treba da slijedite modno pravilo: ako je majica ili košulja uska, pantalone bi trebalo da budu malo šire ili komotne i obrnuto. Na taj način ćete staviti naglasak na najbolje adute, a nećete izgledati prosto.

Prejake ili fluorescentne boje

“Vrišteći” odjevni predmeti nijesu za žene koje nemaju savršenu figuru jer privlače pažnju upravo tamo gdje ne treba. Zato je bolje da kupujete odjevne komade u neutralnim bojama, poput crne , mornarskoplave, sive, maslinaste, smeđe i bijele, a možete se poigrati i s crvenom, zelenom i ljubičastom. Ako baš preferirate jarke boje, izaberite modne dodatke u takvim bojama, a odjeća nek vam ostane neutralna.

foto: Pinterest

Pretjerano sunčanje

Ako se pretjerano izlažete sunčevim zracima koža će početi da gubi kolagen koji je zaslužan za njenu blistavost. Pretjerano sunčanje uzrokuje i gubitak pigmenta, zbog čega se javljaju trajne crne mrlje koje vizuelno dodaju godine.

Ono što će ženi pomoći da izgleda lijepo, bez obzira na to koliko godina ima, jeste građenje sopstvenog stila što nikako ne znači previše odricanja i dosadan izgled.

foto: Pinterest
foto: Pinterest