Traži se misica za takmičenje u Egiptu, u žiriju i čitaoci "Vijesti"

Nakon što rok za prijave istekne, Mitrović će djevojke obavijestiti o mjestu i vremenu kastinga, gdje će se one koje su ispunile kriterijume predstaviti pred petočlanim žirijem
120 pregleda 1 komentar(a)
Kristina Mitrović, Foto: Dejan Radinović
Kristina Mitrović, Foto: Dejan Radinović
Ažurirano: 07.02.2018. 17:48h

Manekenka Kristina Mitrović, koja je na izboru za mis 2015. proglašena za drugu pratilju, predstavljala je Crnu Goru prošle godine na takmičenju Miss Eco International u Egiptu, a sada je dobila licencu za izbor nove predstavnice.

Ona je “Vijestima” objasnila o kakvom je takmičenju riječ, kako zainteresovane djevojke mogu da se prijave, ko će izabrati predstavnicu Crne Gore, te kako je dobila priliku da bude dio te organizacije, kao nacionalna direktorka.

“Ponudu za licencu sam dobila od organizatorke takmičenja Amal Rezk, koja je izrazila veliku želju da je prihvatim i pozvala me da budem dio organizacije tokom priprema u Egiptu, što će biti olakšavajuća okolnost našoj predstavnici”, priča Mitrović, koja je prošle godine na tom takmičenju bila u top 20.

“Miss Eco International se svake godine održava u Egiptu, a glavni cilj je promocija turizma i ekologije te zemlje, ali i svake države koja učestvuje. Učesnice imaju priliku da kroz više projekata govore o značaju svoje države, njenog turizma i ekologije. Svake godine se povećava broj zemalja učesnica, tako da će se ove godine naša predstavnica takmičiti u konkurenciji sa oko 80 takmičarki iz cijelog svijeta”, pojasnila je ona.

Mitrović ističe da se prijave, koje moraju sadržati ime i prezime, broj telefona i dvije fotografije, šalju na email adresu missecomontenegro@gmail.com do 10. februara.

“Potrebno je da djevojke zadovolje mnogo kriterijuma, ali za početak je dovoljno da imaju između 18 i 28 godina, da nijesu udate ili razvedene i da govore engleski jezik. Veoma je važno da su obrazovane, lijepog izgleda i da su odgovorne i zrele osobe. U pitanju je ozbiljno takmičenje, na kom zaista ljepota nije jedini put do uspjeha. Savjetujem im da prijavi pristupe profesionalno, jer se boduje svaki njihov postupak”, naglasila je ona.

Nakon što rok za prijave istekne, Mitrović će djevojke obavijestiti o mjestu i vremenu kastinga, gdje će se one koje su ispunile kriterijume predstaviti pred petočlanim žirijem.

“Članovi žirija su modni dizajner Lazar Ilić, make up artist Mina Burić, mis Crne Gore u 2015. i vlasnica agencije AR Scouting Menagment Nataša Milosavljević, model i dizajnerka nakita iz Rusije Ana Bušihina i dr Amal Rezk koja će se priključiti putem Skypea”, pojasnila je ona.

Čitaoci „Vijesti” će biti šesti član žirija

Pet najljepših će dobiti profesionalne fotografije Filipa Burzanovića, ali i priliku da se predstave publici na Televiziji Vijesti, nakon čega će gledaoci i čitaoci imati priliku da za njih glasaju na portalu Vijesti i tako budu šesti član žirija.

“Našu ovogodišnju predstavnicu očekuju veoma naporne pripreme, koje će trajati sve do 10. aprila kada će otputovati u Egipat. Tamo će boraviti 18 dana i učestvovaće u raznim podtakmičenjima i projektima. Njena obaveza je da, uz moju pomoć, pripremi eko video, eko haljinu, nacionalne poklone, govor za pres konferenciju i intervju sa žirijem”, ispričala je Mitrović, a zatim dodala i da je najbitnije da se djevojka koja bude predstavljala Crnu Goru druži sa ostalim učesnicama i upozna druge kulture i običaje, ali i ostale sa našom zemljom.

Bonus video: