Radojka Gardašević - Tepavac: Inspiraciju sam našla u moru i planinama

Kolekcijom "Svjetlost" će se prvi put predstaviti na proljećnom izdanju Montenegro Fashion Weeka
369 pregleda 0 komentar(a)
Radojka Gardašević - Tepavac, Foto: Privatna arhiva
Radojka Gardašević - Tepavac, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.02.2018. 18:18h

Na ovogodišnjem proljećnom izdanju Montenegro Fashion Weeka, crnogorskoj publici prvi put će se predstaviti Radojka Gardašević - Tepavac, koja je za tu priliku pripremila kolekciju “Svjetlost”.

Pričajući za “Vijesti” ona je otkrila koliko dugo radi kao dizajner, zašto je nakon dugogodišnjeg promovisanja putem sajta i društvenih mreža odlučila da se predstavi i u okviru neke manifestacije, te da li ima tremu prije prve revije.

“Da, ovo je moje prvo predstavljanje široj javnosti i veoma sam srećna zbog toga. Što se tiče treme, mogu reći da sam više uzbuđena, pa bih to nazvala pozitivnom tremom”, priča Gardašević-Tepavac za “Vijesti”, a zatim dodaje da je u svijetu mode dugi niz godina, te da joj je to primarno zanimanje.

“Talenat je bio neosporan u samom startu, ali bez velikog rada nema ni uspjeha. Vremenom se moj posao pretočio u umjetnost i veoma sam srećna zbog toga, jer sam dobila mogućnost da iskažem sebe na pravi način, ali i da se nadograđujem svakog dana”, pojasnila je Gardašević - Tepavac.

Ona je obrazložila i zbog čega je tek sada odlučila da svoje radove sa Interneta preseli na modne piste, te zašto se odlučila za saradnju sa organizatorima Fashion Weeka.

“Crnogorska Nedjelja mode je savršen način da umjetnici predstave svoj rad profesionalno i da im to bude vjetar u leđa za naredne projekte. Posebnu zahvalnost dugujem Srđi Lubardi i Snežani Ivanović koji me nesebično podržavaju”, iskoristila je ona priliku da pomene organizatore manifestacije.

Kada se radi o samoj kolekciji koju će predstaviti, ona je objasnila šta ju je pokretalo tokom rada na liniji objedinjenoj pod nazivom “Svjetlost”.

“Prilaz poslu koji radim je umjetnički, tako da mi nije bilo teško naći inspiraciju za izradu kolekcije. 'Svjetlost' je posvećena svim ljudima koji me podržavaju, mojoj porodici koja prati moje snove, divnim damama sa kojima sarađujem dugi niz godina, a posebnu inspiraciju pronalazim i u gradu u kom živim, moru i planinama koje ga okružuju - Tivtu”, ispričala je ona.

U okviru prvog predstavljanja Gardašević - Tepavac se odlučila za svečane haljine namijenjene, kako je istakla, posebnim trenucima. Međutim, nije se ustručavala da otkrije i kakve žene zamišlja u njima.

“U svojim modelima vidim hrabre, harizmatične žene koje se bore sa svim životnim nedaćama”, kratko opisuje dizajnerka, koja otkriva i detalje kolekcije.

“Volim da se igram sa materijalima, da spajam nespojivo, pa su tako zastupljeni različiti čipkani materijali, koža, svila, saten, til... Što se tiče boja i tu je kolekcija veoma raznolika. Predstaviću 14 modela, koji su urađeni sa puno truda i u kojima ima puno ručnog rada. U svaki model je utkano puno ljubavi i emocije”, tvrdi Gardašević - Tepavac.

Crnogorska nedjelja mode, na kojoj će se sagovornica “Vijesti” predstaviti održaće se tradicionalno na nekoliko lokacija u glavnom gradu Crne Gore, a tačan datum organizatori još uvijek nijesu saopštili.

Međutim, ono što je za sada poznato da ljubitelji mode manifestaciju mogu očekivati krajem aprila.

Pored Gardašević - Tepavac, učešće na Fashion Weeku su za ada potvrdili srpska kreatorka Suzana Perić, Sara Bero koja stoji iza dječjeg brenda “I&I for Kids”, kao i modne kuće Fantasia di Yeya, Nuelis ib Walone Fashion Group.

Bonus video: