Ove stvari ne bacajte: Nikada ne izlaze iz mode

Svi već sigurno znate razne savjete poput onog da treba baciti ono što nijeste nosili dvije godine i slično, međutim, stvari se mogu posmatrati i na drugačiji način

10457 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sređivanje ormara i razvrstavanje garderobe nije nikad lako, a nekad nam je zaista teško da se odvojimo od nekih sitnica. Svi već sigurno znate razne savjete poput onog da treba baciti ono što nijeste nosili dvije godine i slično, međutim, stvari se mogu posmatrati i na drugačiji način. Neke stvari, prosto, nikada ne izlaze iz mode, a neke se mogu prilagoditi tako da ih i dalje možete koristiti.

1. Večernje tašne

Za male pismo-tašne nekada se mijenja moda, ali sigurno će se ona i vratiti. Ne zaboravite da sada više ne važe pravila usklađenosti boja, pa tako srebrnu tašnicu možete nositi uz sve moguće boje obuće. Pritom, ne zauzimaju mnogo mjesta u ormaru, pa im odredite jednu policu ili kutiju i lijepo ih spakujte.

2. Nakit

Opet govorimo o detaljima za koje ne treba mnogo prostora, piše portal 'Lepa i srećna'. Takođe, često za njih vezujemo lijepe ali i ružne uspomene pa nam ponekad dođe da neke ogrlice ili prstenje pobacamo ceremonijalno, ne bismo li raskrstili s prošlošću. Ako osjećate da vam je to psihološki neophodno, naravno, uradite to. Ipak, za većinu komada nakita treba ipak napraviti kutiju "sačuvati". Neke ćete narukvice možda pokloniti, a nekima će prolazak vremena dodati trag nježne nostalgije pa ćete ih vratiti u redovnu upotrebu.

3. Jednostavna crna haljina

"Vječita crna haljina" ne znači i demode crna haljina. Znači, ne možete da je kupite "sad i zauvijek" ali neki modeli koji nemaju izrazite naznake neke modne sezone zaista dugo opstaju. Dovoljno je da im dodate atraktivne detalje u aktuelnom duhu i pretvorićete ih potpuno novu kreaciju. Naravno, to podrazumijeva da su u dobrom stanju, da nijesu izblijedjele niti pohabane.

4. Majice i haljine sa bretelama

Najbolji primjer raznovrsne upotrebe jednostavne odjeće neutralnih boja predstavlja popularna kombinezon haljina. Poslednje dvije godine naročito se nose "slip" haljine od viskoze ili svile satenskog tkanja, ali nemojte ih nipošto izbaciti iz ormara kad ova moda prođe.

Uvijek će vam dobro doći da imate haljine od nježnog, prozračnog materijala. Isto važi za majice sa bretelama koje treba izbaciti tek ako se desi da ih isflekate i ne možete da uklonite mrlje ili postanu već iznošene od duge upotrebe.

5. Večernja garderoba

Bluze, suknje, pantalone od svečanih materijala možete uvijek kombinovati na drugačiji način.

Jedini su izuzeci oni komadi za koje vam je jasno da nećete više nikad postići odgovarajuću težinu - bluzica koju ste jedva uspijevali da obučete kad ste bili dvadeset godina mlađi (i koja vas je i tad dosta stezala) vjerovatno neće više nikad biti udobna. Ako imate više komada večernje garderobe, ovakvo pravilo treba primenjivati fleksibilno.

6. Marame i šalovi

Ovi detalji dopunjavaju osnovne komade dajući im 'šmek'. Oni su pravi odraz vaše modne ličnosti i jedino što treba da radite jeste povremeno rotiranje izabranih marama i šalova za određenu sezonu.

7. Kaiševi

Opet su u pitanju detalji koji zauzimaju malo mjesta, a mnogo ih je u klasičnom stilu. Izbacite iz ormara samo one koju su oštećeni, oguljeni ili na neki drugi način prestali da budu reprezentativni.

Ipak, prije toga, provjerite - možda ćete željeti da sačuvate šnalu. Odsijecite je i stavite u kutiju u kojoj držite materijale za šivenje.

Bonus video: