Mali modni trikovi: Ne mora svaka dlaka biti na mjestu

Uz nekoliko malih trikova možete napraviti velike korake ka unapređenju svog stila

3522 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Držite se odjeće koja vam najbolje stoji. Ako slučajno još uvijek ne znate koji vam krojevi najbolje odgovaraju, otkrijte to što prije. I najskuplja odjeća koja vam krojem ne odgovara jednostavno će izgledati loše, pa više vodite računa o tome da li vam neki komad pristaje nego koliko ste ga platili.

foto: Pinterest

Dobro proučite odabir i ako je potrebno, izostavite nakit. Nakit i drugi modni dodaci ne moraju biti sastavni dio baš svake vaše kombinacije. Ako se odlučite za suknju bogatog i izražajnog uzorka i teksture, gornji dio s karnerima ili bilo koji dio koji svojim detaljima i izradom privlači pažnju, nakit vam je nepotreban. A kada se i odlučite za nošenje nakita, nosite ga pravilno. Nemojte odjednom nositi sav nakit koji posjedujete i pazite kakve komade kombinujete sa čim. Biseri, zlato, srebro i bižuterija defintivno ne idu zajedno.

foto: Pinterest

Pomno birajte donje rublje, prilikom odijevanja, ali i prilikom kupovine. Steznici, gaćice visokog struka, rublje u boji kože, kao i donje rublje bez šavova može značajno popraviti vaš izgled, kao što ga potpuno pogrešan izbor može u sekundi upropastiti. Uvijek to imajte na umu, piše Cosmopolitan.

Ako ste u mogućnosti, obujte štikle. Jer, u njima jednostavno izgledamo elegantnije, vitkije, ženstvenije. Ipak, ukoliko znate da ćete stajati i/ili hodati satima, zaboravite na štikle i prvenstveno na umu imajte zdravlje i udobnost. Svakako nabavite cipele s petiom do 5 cm koje su svojevrstan kompromis za upravo ovakve situacije.

foto: Pinterest

Uvijek izgledajte 'nedovršeno'. Želite li da izgledate 'chic', ležerno i opušteno, pazite da ne djelujete pretjerano 'uglancano'. Ne mora vam baš svaka dlaka biti na svome mjestu, košulja slobodno može da nemarno viri iz suknje ili pantalona, a rukavi smiju da budu nejednako podvrnuti. Ne samo da smiju, već je to poželjno. Sve dok ne posjećujete mjesto i priliku koje zahtijeva strogo propisan dress code.

foto: Pinterest

Bonus video: