Sloboda: Modne zapovijesti koje treba prekršiti

Baš poput teget i crne, zastarjelo modno pravilo strogo je zabranjivalo kombinovanje zlatnog i srebrnog nakita

4978 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Trendovi se mijenjaju iz godine u godinu, iz sezone u sezonu, no jedna je stvar u modi konstanta već decenijama - pravila postoje da bi se kršila.

Usklađene torba i cipele

Vrijeme kada su se cipele jednostavno morale 'slagati' sa torbom daleko su iza nas. Naravno da usklađivanje nije zabranjeno, ali slobodno se inspiriršite svijetom oko sebe i kombinujte sve što vam srce želi.

foto: Pinterest

Uzorci s uzorcima

Ko kaže da ne možete kombinovati životinjski uzorak, štraftice, cvjetni uzorak, tačkice... Tartan u kobinaciji s leopardom, tačkice u kombinaciji s prugicama neki su od najupečatljivijih trendova koji imamo prilike da vidimo na ulicama brojnih modnih metropola, piše Cosmopolitan.

Teget i crno

Jedno od temeljnih modnih pravila zabranjuje kombinovanje ovih boja, a budući da njihova kombinacija izgleda toliko dobro, ovo pravilo neka bude među prvima koje ćete prekršiti.

foto: Pinterest

Šljokice i metalik tkanine

Zašto bi šljokice ili sjajne haljine bile rezervisane za noć? Mini suknjicu ili haljinicu ipak ostavite za noćne provode, ali lobodno kombinujte nešto suptilnije komade sa šljokicama tokom dana. Samo vodite računa da ostatak garderobe i dodataka ne bude toliko upečatljiv.

Sandale na bosu nogu

Ako pogledate razne svjetske modne revije postaće vam jasno da se sandale se uopšte ne moraju nositi na bosu nogu. Naprotiv, u kombinaciji sa slatkim soknicama ili dokoljenicama izgledaju jako zanimljivo. A ono najvažnije je da nam se, zahvaljujući čarapicama, omiljene sandale vraćaju u život u mjesecima u kojima bi inače morali da zaboravimo na njih.

foto: Pinterest

Srebro i zlato

Baš poput teget i crne, zastarjelo modno pravilo strogo je zabranjivalo kombinovanje zlatne i srebrne. Danas slobodno iskombinujte zlatni sat i ogrlicu sa srebrnom torbicom. Ili cipelama. Pustite mašti na volju.

Bonus video: