VELIKI MODNI IGRAČI PROMIJENILI PLOČU

U Norveškoj do 2025. potpuna zabrana ubijanja životinja zbog krzna

Norveška će ovim potezom postati 14. država koja zabranjuje proizvodnju životinjskog krzna, što je znak da pravo krzno izlazi iz mode čak i u državi koja je nekada bila vodeći svjetski proizvođač lisičijeg krzna
123 pregleda 1 komentar(a)
lisica, Foto: Shutterstock
lisica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.02.2019. 13:58h

Luksuzne modne kuće poput Gučija, Stele Makartni, Kalvina Klajna, Ralfa Lorena, Vivijen Vestvud, Armanija i Tomija Hilfigera, već su rekle "ne" proizvodnji odjeće i obuće od krzna, a broj onih koji će se pridružiti ovom trendu, po svemu sudeći, biće sve veći.

Životinjsko krzno dugo je bilo simbol luksuza kada je odjeća u pitanju, ali stvari su se u međuvremenu promijenile i veliki modni igrači su promijenili priču. 

Jedna od posljednjih vijesti je plan norveške vlade da do 2025. godine u potpunosti zabrani farme lisica i vidri koje se bave proizvodnjom životinjskog krzna, piše srpski Dnevnik.

U pitanju je potez koji je obeshrabrio proizvođače i oduševio aktiviste koji se bore za prava životinja. 

Inače, spomenute farme u Norveškoj godišnje proizvedu više od milion krznenih dodataka odjeći, što kada se preračuna, znači da se na preko tri stotine farmi za samo godinu dana ubije više od milion lisica i vidri. 

Norveška će ovim potezom postati 14. država koja zabranjuje proizvodnju životinjskog krzna, što je znak da pravo krzno izlazi iz mode čak i u državi koja je nekada bila vodeći svjetski proizvođač lisičijeg krzna.