Ma šta da obučete: Ako su vam cipele ovakve izgledaćete loše

Nesiguran hod u previsokim potpeticama nikada ne izgleda dobro bez obzira na to koliko ste platili cipele u kojima se 'klatite'

13163 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Ograničen budžet ne znači da vaše cipele moraju izgledati loše. Trik je u tome da znate zbog čega cipele izgledaju 'jeftino' i na šta morate paziti kada krenete u kupovinu, bilo da tražite elegantne salonke ili pak čizama kojui će se dobro slagati uz razne odjevne kombinacije.

foto: Pinterest

1. Previsoka platforma

Što je platforma viša, to cipela izgleda jeftinije. Naročito kada je riječ o 'skrivenoj' kada cipela više liči na kopito s nabijenom potpeticom.

foto: Pinterest

Za udobnost i sofisticiran izgled izaberite cipele s platformom koja je visoka najviše centimetar i po. U cipelu stavite jastučić s gelom kod područja prstiju za dodatnu udobnost.

2. Preveliki ili premali broj

Nosite li prevelike ili premale cipele, ne samo da će vam stopala izgledati neprivlačno, nego ćete i čudno hodati i imati čudan stav. Možete da probate da ih razgazite ili da stavite umetak da vam ne spadaju, ali u većini slučajeva cipela i dalje ne stoji dobro. Ako vam veličina cipele od početka ne odgovara, nemojte ih kupovati bez obzira koliko vam se dopadaju, piše Elle.

3. Prekičaste cipele

Čak i skupe cipele mogu izgledati jeftino ako nijesu ukrašene na pravi način i sa ukusom. Klasične cipele, čistih linija u omiljenoj boji uvijek su bolji izbor od cipela sa puno dodataka. Ukoliko volite animal print, izaberite cipele sa samo jednim, istim printom, a ne cipele sa više različitih printova i boja. Ukoliko ste fan svjetlucavog i sjajnog, izaberite metalik kožu.

4. Ne možete normalno hodati u njima

Nesiguran hod u previsokim potpeticama nikada ne izgleda dobro bez obzira na to koliko ste platili cipele u kojima se 'klatite'. Za početak, nekoliko mjeseci hodajte u cipelama s nižom i stabilnijom potpeticom. Fokusirajte se na držanje tijela, jer uspravno držanje jako utiče na način hodanja. Kada izvježbate da hodate sigurno, postepeno prelazite na tanje i više potpetice.

foto: Pinterest

5. Previše metalnih ukrasa

Metalni ukrasi poput kopči, nitni, lanaca i drikera mogu uništiti inače lijep par cipela ako se pretjera s njima. Ispravan izbor biće cipele s glatkim metalnim ukrasima koji nijesu potpuno bez sjaja, ali se opet ne sijaju previše, dok je sama cipela ili čizma takođe glatka i čistih linija.

6. Previše su nošene

Izblijedjele, pohabane, razgažene cipele koje su izgubile formu nikad ne izgledaju sofisticirano. Takođe nije lijepo vidjeti pohabani vrh visoke potpetice. Zato cipele redovno nosite kod obućara na održavanje, a možete ih održavati i sami. 'Špic' cipele zadržaće oblik duže ako špic napunite vatom ili sličnim materijalom dok ih ne nosite. Odsijecite makazama konce koji su počeli da izviruju na rubovima cipela. I naravno, redovno ih čistite i njegujte odgovarajućim kremama.

foto: Pinterest

7. Previše sijaju

Lakovane cipele izgledaju dobro u crnoj boji, beloj i nijansi pudera. Ali lak u spoju s bojama poput kobaltno plave, tamno ružičaste ili tamno smeđe izgleda 'jeftino'. Ako želite da vaše cipele u jakoj boji izgledaju skupocjeno, kupite one od prevrnute kože. Dobro će izgledati čak i ako je koža vještačka, jer izgleda vrlo slično pravoj prevrnutoj koži.

Bonus video: