Ne odustaje od glamura i večernjih haljina

“Selo je inspiracija, ali su modeli koji će biti predstavljeni veoma moderni. I ovoga puta su to večernje haljine i nema veza, jer iako malo znam da vezem i da pletem, ipak taj način ručnog rada nećete vidjeti na mojim modelima. Ali svakako da druge vrste ručnog rada ima”, objašnjva Koljenšićeva

5714 pregleda 2 komentar(a)
Koljenšić, Foto: Nikola Pejović
Koljenšić, Foto: Nikola Pejović

Zbog aktuelne zdravstvene situacije u svijetu, moda je pala u drugi plan, međutim, crnogorski keatori ne odustaju pa će neki od njih učestvovati na Fashion Weeku koji će biti od 30. novembra do 2. decembra i predstaviti svoje nove kolekcije. Jedna od njih je i Nada Koljenšić koja će i ovoga puta predstaviti večernje haljine.

“Jedan dio kolekcije je napravljen i rasprodat, pa ću ga za predstojeću Nedjelju mode dopuniti. Upravo za ovu kolekciju koja ima radni naziv ‘Moje selo’ za inspiraciju mi je poslužilo selo mog oca Šobajić, gdje sam dosta boravila kao mala i koje mi uvijek budi lijepe uspomene”, počinje priču o novoj kolekciji Koljenšić.

Iako mnoge na selo asocira nošnja i vez, crnogorska kreatorka je željela da njena kolekcija bude moderna, pa će u Velikoj sali KIC-a na Fashion Weeku predstaviti večernje haljine po kojima je prepoznatljiva.

“Selo je inspiracija, ali su modeli koji će biti predstavljeni veoma moderni. I ovoga puta su to večernje haljine i nema veza, jer iako malo znam da vezem i da pletem, ipak taj način ručnog rada nećete vidjeti na mojim modelima. Ali svakako da druge vrste ručnog rada ima”, objašnjva Koljenšićeva.

Za izradu haljina koristila je različite materijale.

“Biće svile, šljokica, čipke koja je ručno rađena i ušivena, brokata, satena. Zasada imam gotovih devet haljina, a nadam se da ću do manifestacije uspjeti da završim tu do 15-ak modela. Nijesam ni planirala da radim kolekciju, posebno jer su svečanosti poput svadbi zabranjene, međutim Srđa me je zvao tako da ću ovu kolekciju ipak zahvaljujući Fashion Weeku završiti. Imam još mjesec dana na raspolaganju”, kaže Koljenšić.

Njene haljine isključivo su za svečane prilike, pa će biti i haljina sa korsetima, ali i dugih rukava.

Poput njenih kolega, i Nada zbog aktuelne pandemije ima mnogo manje posla, pa je razmišljala da svoj asortiman proširi, pa da sem večernjih haljina može da radi i modele koji su za svaki dan.

“Bila sam u jednom trenutku počela da ih pravim, ali ih radim isključivo po narudžbi. Ipak, svi moji modeli su, bez obzira na to jesu li večernje haljine ili komadi koji se svakodnevno mogu nositi unikatni, pa ne znam koliko se baš ljudima isplati da naručuju kod nas, kad su butici prepuni garderobe koja je, što se cijene tiče, veoma pristupačna. To me je kočilo sve ove godine da radim kolekcije za svaki dan, a i nekako od početka su se večernje haljine najbolje prodavale, zato sam se fokusirala na njih, a da budem iskrena najviše volim da ih radim. Međutim, kako se uvijek prilagođavam situaciji, aktuelna pandemija me je natjerala da promijenim taktiku, tako da ću se vjerovatno ubuduće fokusirati i na takve modele. Ko zna, možda na proljeće predstavim neku kolekciju koja je za svaki dan” razmišlja Koljenšić.

Prvi talas korone je, kako kaže, iskoristila da se odmori.

“Nijesam se pronašla u pravljenju maski, a kako sam prije toga imala baš dosta posla, jedva sam dočekala malo predaha. Onda se prvi talas završio i tih mjesec dana koliko su trajale mature i polumature, svadbe, opet sam imala puno posla”, ispričala je Koljenšićeva.

Modele koje je napravila za novu kolekciju, pa prodala, publika neće vidjeti na Fashion Weeku, a sagovornica “Vijesti” objašnjava i zašto:

“Bilo bi mi veoma neprijatno da zovem te djevojke, jer ipak su one dale novac za te haljine. A inače, kad pravim haljine uvijek napravim tako da mogu da se preprave i budu broj, dva veće. Kako sam te haljine koje sam prodala već jednom prepravila, ne bi lijepo izgledale ako bi se opet dorađivale. Zato će potpuno nove haljine biti predstavljene na Fashion Weeku”, kaže Koljenšićeva.

Bonus video: