Melanija je bila bez greške: A kakav je stil nove prve dame SAD?

Dr Džil Bajden, buduća prva dama SAD-a, pojavom, ali i kompletnom životnom pričom, sasvim je drugačija ličnost od svoje prethodnice

12222 pregleda 2 komentar(a)
Melanija Tramp, Džil Bajden, Foto: Instagram/Photocollage
Melanija Tramp, Džil Bajden, Foto: Instagram/Photocollage

Besprijekorni odjevni stil prve dame SAD Melanije Tramp godinama je punio novinske stupce. Na atraktivnoj Slovenki sve je moralo biti visoko sofisticirano i šik, elegantno, gotovo nepomično. Njena pojava je plijenila puno pažnje, na njoj kao da se nikad ni jedan šav nije pomakao.

Dr Džil Bajden, buduća prva dama SAD-a, pojavom, ali i kompletnom životnom pričom, sasvim je drugačija ličnost. Njene stilske pojave neuporedivo su manje nametljive, ali je svejedno riječ o ženi izgrađenog stila, prenosi Slobodna Dalmacija.

Food is love. Thank you @ChefJoseAndres.

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden) on

Džil Bajden oduševila je pratoce na Instagramu objavom fotografije iz razdoblja kad su ona i suprug Džo tek postali par, uz koju je napisala: "Evo, kako smo počeli. A evo kako je završilo...".

How it started vs. How it’s going

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden) on

Upravo je uz njihove ljubavne početke vezana modna anegdota.

Džil i Džo upoznali su se, naime, na sastanku naslijepo, kojeg je organizovao njegov brat Frank. Frank je studirao na Univerziteu Delaver, gdje je studirala i Džil, pa je odlučio svog brata Džoa, koji je preživio veliku životnu tragediju u kojoj je izgubio suprugu i kćer, upozna sa simpatičnom i dragom koleginicom.

Premda su našli zajednički jezik, mlada plavokosa profesorica engleskog jezika gotovo je otpisala Džoa Bajdena zbog - njegovih cipela. Džil je, kako pišu mediji, navikla da izlazi u patikama i klompama pa ju je pogled na Džoove mokasine i ozbiljan sako gotovo potpuno obeshrabrio. U intervjuu za Vog prisjetila se prvog utiska: "Mislila sam, Bože, ovo nikad neće upaliti! Ma ni za milion godina..." Ipak, do kraja susreta, Džil je promijenila mišljenje.

Na njenom Instagram profilu mogu se vidjeti fotografije na kojima nosi manje ili više uspješne modne kombinacije.

Mediji su proteklih dana naveliko špekulisali i o tome kako će se temperamentna i agilna, 69-godišnja dr Džil Bajden, i nakon što postane prva dama Amerike vratiti svom profesorskom poslu.

Kao profesorica engleskog jezika, naime, Džil radi već gotovo pedeset godina. Džil Bajden je od mladih dana vjerna kosi sa šiškama i plavoj boji kose.

Da li će nešto u svom stilu promijeniti nakon što njen suprug stupi na dužnost, ostaje da vidimo.

Bonus video: