Neodoljve kombinacije: Bijela košulja je modno rješenje za sve

Bijela košulja se veoma dobro kombinuje, idealna je za svaku priliku i vašem izgledu daje dozu jednostavnosti i bezvremenske elegancije

5347 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Kada god kažete sebi onu čuvenu rečenicu “Nemam šta da obučem”, ne zaboravite da je bijela košulja spas u takvim situacijama. Ona se veoma dobro kombinuje, idealna je za svaku priliku i vašem izgledu daje dozu jednostavnosti i bezvremenske elegancije.

Bijela košulja je komad garderobe koji je uvijek u modi i zaslužuje posebno mjesto u garderoberu.

Ove sezone u trendu su 'oversized' bijele košulje, a časopis Elle preporučuje kako se mogu stilizovati po ugledu na modnu blogerku Oliviju Palermo.

Kombinovanje različitih tekstura njena su formula kojom bijele košulje podiže na novi nivo – meki vuneni kaputi, tvid, koža, čipka, džins – daju savršeni kontrast klasici.

1. Bijela košulja i uske kožne pantalone – uz crveni ruž i cipele jarke boje – ima li glamuroznijeg svakodnevnog izgleda u kojem ste spremni za fotografa?

bijela košulja
foto: Instagram

2. Bijela košulja i široke pantalone – široka, ali strukirana bijela košulja i široke pantalone stvaraju zanimljivu siluetu, a kombinaciju 'podižu' dobre cipele.

bijela košulja
foto: Instagram

3. Bijela košulja kao ogrtač – umjesto džempera na raskopčavanje ili blejzera, bijela košulja nošena kao ogrtač na čipkasti top i kožnu suknju s lancima – savršen spoj svakodnevnog i zavodljivog.

bijela košulja
foto: Instagram

4. Velika bijela košulja kao haljina – nošena na visoke čizme preko koljena izgleda vrlo nonšalantno, a dašak romantike daje nježnoružičasti kaput.

bijela košulja
foto: Instagram

5. Slojevi – bijela košulja koja proviruje ispod mini treger haljine nošena na visoke čizme neobična je, ali vrlo 'chic' kombinacija klasičnih komada.

bijela košulja
foto: Instagram

Bonus video: