Ostaje u prošlosti: Šta je lani bilo moderno, a više nije?

"U početku su bile zabavne i privlačne, ali ova godina me naučila da više naginjem funkcionalnim komadima, što torbice u koje mi jedva stane mobilni telefon nijesu", rekla je jedna od modnih urednica

6174 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Dok se modni časopisi utrkuju da objave šta će se nositi u 2021. značajnu pažnju privlače i tekstovi o tome - šta se više neće nositi..

Urednice modnog portala Who What Wear izdvojile su, između ostalog, i deset baš takvih trendova - onih koje će rado ostaviti u 2020. Evo šta se našlo na njihovom popisu odjevnih komada i modnih dodataka koje ne žele u svojim ormarima u 2021. godini.

1. Kristen Nichols - neon zelena boja

trend
foto: Pinterest

"Ako ćemo iskreno, neonsko zeleni trend koji je bio svuda u 2020. godini uopšte nije ostavio utisak na mene, pa ću ga rado pozdraviti", rekla je ova urednica.

2. Kat Collings - tie dye uzorak

trend
foto: Pinterest

"Trend koji želim da ostavim u 2020. je tie dye uzorak. Imao je svoj trenutak kada je ljudima donio malo radososti u karantinu, posebno u obliku trenerki, a ja sam sada psihički spremna da krenem dalje", objasnila je Collings.

3. Judith Jones - cipele ukrašene lancima

trend
foto: Pinterest

"Trend koji želim da ostavim u 2020. su cipele ukrašene lanicima. Istina je da su lijepe, ali sada se fokusiram na praktičnost. Ko zna, možda se do kraja sljedeće godine predomislim", objasnila je.

4. Jasmine Fox-Suliaman - mašne

trend
foto: Pinterest

"Mašne su trend koji preskačem", bila je kratka i jasna ova urednica.

5. Erin Fitzpatrick - biciklističke

trend
foto: Pinterest

"Kada je u pitanju trend koji sam spremna da ostavim iza sebe, to su biciklističke kratke helanke. Da, i dalje ću ih nositi po kući, ali više ih ne volim kao modni komad. Za mene je to trend kod kojeg je došlo do prezasićenja", objasnila je.

6. Anna Laplaca - velike kragne

trend
foto: Pinterest

"Trend koji sam spremna da ostavim iza sebe su izuzetno velike kragne. Iako nekima odgovaraju, meni su uvijek previše izgledale kao kostim da bi bile praktične", rekla je.

7. Yusra Siddiqui - mini trobice

trend
foto: Pinterest

"Trend koji ostavljam u 2020. su mini torbice. U početku su bile zabavne i privlačne, ali ova godina me naučila da više naginjem funkcionalnim komadima, što torbice u koje mi jedva stane mobilni telefon nijesu. Radije ću nositi baguette torbicu ali poželim nešto manje", kaže.

8. Allyson Payer - komadi na jedno rame

trend
foto: Pinterest

"Iako nije da mrzim komade na jedno rame kod drugih ljudi, meni to nikad nije odgovaralo. Želim ili dva rukava ili nijedan. To je nešto što sam nosila u srednjoj školi i što ne želim da ponavljam", objasnila je Payer.

9. Lauren Eggertsen - uske čizme iznad koljena

trend
foto: Pinterest

"Trend koji sam spremna da ostavim u 2020. su uske čizme iznad koljena. Iako su bile veliki trend ove jeseni, ne vidim previše mjesta za njih u sljedećoj godini jer svi usvajaju prijatniji način života", kaže Egertsen.

10. Bobby Schuessler - odijela koja prate liniju tijela

trend
foto: Pinterest

"Komadi koje želim da ostavim u 2020. su uže krojena odijela. Opušeniji krojevi su sjajni, a ja trenutno nemam potrebu za sakoima koji prate liniju tijela", objasnio je.

Bonus video: