Ovo je najpopularniji oblik za vaš manikir u 2021. godini

Trendovi u izgledu noktiju posljednjih godina počeli su da se kreću u smjeru praktičnosti i nosivosti

4691 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Jedan oblik noktiju već se nametnuo kao glavni trend u ovoj godini. 'Soft square' je ime novo-starog trenda koji kulminaciju svoje popularnosti ponovo doživljava u 2021. godini.

Sigurno ste primijetile kako su trendovi u izgledu noktiju posljednjih godina počeli da se kreću u smjeru praktičnosti i nosivosti, pa su tako u središte pažnje, iz sezone u sezonu, dolazili vrlo jednostavni i minimalistički manikiri i stilovi koji su laki za održavanje.

Oblik noktiju kojeg nazivaju ‘soft square’ nadogradnja je postojećih trendova koji su osvojili mlade žene užurbanih i dinamičnih životnih stilova, pa iako ne predstavlja ništa revolucionarno, ipak unosi svježinu u svijet manikira ove godine, piše journal.hr.

Kao što mu ime govori, 'soft square' oblik noktiju je mekša verzija četvrtastih noktiju, a pritom su krajevi nokta lagano zaobljeni i stilizovani na način da cijeli četvrtasti manikir djeluje suptilnije i nježnije.

Stručnjaci širom svijeta ovaj stil vole da kombinuju uz decentni francuski manikir ili laskave nijanse ‘nude’ lakova za nokte. U svakom slučaju, krajnji rezultat je vrlo moderan, minimalan i decentan, a opet osvježavajući i aktuelan.

Bonus video: