STIL POTPREDSJEDNICE SAD

Kad Kamala Haris diktira trend: Biseri, starke, ljubičasto...

Kupci posljednjih dana pokazuju veliki interes i za bisernim nakitom kakav često nosi 56- godišnja Harris

3730 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters/Instagram
Ilustracija, Foto: Reuters/Instagram

Samo tokom posljednjih desetak dana pretraživanja modnih kupaca širom svijeta za modelima kultnih patika starki, kakve na naslovnoj strani časopisa Vog nosi američka potpredsjednica Kamala Haris, na modnom pretraživaču Lyst porasla su za 233 odsto. Starke i biserni nakit postale su zaštitni znak novoizabrane potpredsjednice SAD-a.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Prema novom izvještaju Lysta, takođe je nakon javnog nastupa Kamale Harris i prve dame Jill Biden u noći uoči svečane inauguracije, uočen značajan porast potražnje za komadima nadahnutim njihovim modnim odabirima.

Za manje od 24 sata, pretraživanja kupaca za kaputima s potpisom njujorškog brenda 'Pyer Moss' u kakvom se pojavila nova potpredsjednica SAD-a porasla su za 734 posto.

Kamala Haris
Kamala Harisfoto: Reuters/Instagram

Istovremeno potražnja za odjevnim komadima ljubičaste boje skočila je za 655 posto, dok su ljubičasti kaputi među najtraženijima modni artikala na Lystu nakon što je uoči suprugove inauguracije u modelu s potpisom dizajnera Jonathana Cohena bila nova prva dama Džil Bajden.

Kamala Haris i Džil Bajden uoči inauguracija
Kamala Haris i Džil Bajden uoči inauguracijafoto: Reuters/Instagram

Kupci posljednjih dana pokazuju veliki interes i za bisernim nakitom kakav često nosi 56- godišnja Harris, a da je njen modni uticaj zaista velik dovoljno govori i podatak o tome da su brojne žene u njenu čast na dan inauguracije odlučile da nose starke i bisere, što je na društvenim mrežama zabilježeno hashtagom #chucksandpearls.

Kamala Haris
foto: Reuters/Instagram
Preporučujemo za Vas