Održana modna revija “Između dana i noći”

U programu je vizuelni umjetnik Vanja Vikalo prikazao animaciju dekonstrukcije-rekonstrukcije djela Petra Lubarde, za koju je muziku komponovala Jelena Žutković-Srdić, kompozitorka iz Herceg Novog
212 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2017. 20:38h

U okviru “Decembarske umjetničke scene 2017", u Modernoj galeriji JU Muzeji i galerije održana je modna revija “Između dana i noći” inspirisana djelom velikog crnogorskog slikara Petra Lubarde. Autorka premijerno prikazanih 26 modela rađenih u svili, sa vjernim aplikacijama Lubardinih slika, je istoričarka umjetnosti i likovna kritčarka Anastazija Miranović koja je istakla da je ova revija “multimedijalna modna priča” priređena povodom obilježavanja 110 godina od rođenja legendarnog slikara.

"Želja mi je bila bila da kao istoričarke umjetnosti kroz savremeni modni izraz doprinesem popularisanju i prezentaciji djela vrhunske likovne umjetnosti široj publici, nenaviknutoj na posjete enterijerskim prostorima galerija i muzeja. Ovo su svojevrsne mobilne slike koje se nose" istakla je Miranović.

U programu je vizuelni umjetnik Vanja Vikalo prikazao animaciju dekonstrukcije-rekonstrukcije djela Petra Lubarde, za koju je muziku komponovala Jelena Žutković-Srdić, kompozitorka iz Herceg Novog. Svirao je barski Duo Classico u sastavu mr Dina Desančić, violina-prof. Safet Drljan, harmonika.

Miranović je dodala da su studio 'Da Qui' i Sonja Štilet iz Tivta izabrali manekenke i koreografije. Frizure i šminku djelo su barskog studija “'Magic” i Emine Zečević, krojački radovi barskog “Stila”, a štampe na svili studija “Maruška”.

Galerija

Bonus video: