Fore i fazoni: Trikovi pomoću kojih ćete osvježiti svoj izgled

“Ozbiljan” sako i “neozbiljna” majica uvijek su dobar odgovor na pitanje kako izgledati dobro bez previše truda

6253 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Ići u korak s modom ne znači uvijek nositi najnovije trendove niti uspješno kopirati ono što ste prethodno sačuvali sa nečijeg Instagram profila. Štaviše, vaš put do fantastičnog stila nerijetko se krije u jednom običnom uvlačenju obične majice, neobičnom paru naočara za sunce ili jednostavno zanimljive kombinacije boja i materijala.

Dodatni sastojak kojim ćete, bilo šta da obučete, popraviti vaš izgled je, naravno, samopouzdanje, piše Cosmopolitan.

1. Odaberite boje

odjeća
foto: Instagram

Za početak, odlučite se za dvije ili tri boje oko kojih ćete graditi svoj 'outfit', a zatim navalite s odjećom, detaljima pa čak i šminkom. Bez obzira na to šta obukli, vaša kombinacija izgledaće kao da ste je upravo skinuli s lutke iz izloga.

2. Miješajte teksture

odjeća
foto: Instagram

Niz različitih materijala u jednojj kombinaciji ? Zašto ne? Vaš outfit neće ostati neprimijećen, a okolini ćete odavati dojam kao da definitivno znate nešto što oni ne znaju.

3. Igrajte se s bojama

odjeća
foto: Instagram

Ako želite izgled koji će istaći vašu ličnost, onda zaboravite na glupa pravila o tome koja se boja slaže uz koju, jer pravila zapravo možete da ukinete. Kombinujte neonske nijanse s pastelnim i neutralnim.

4. Okrenite se gotovim kompletima

odjeća
foto: Instagram

Svako ponekad poželi da obuče 'uniformu' da se ni minut ne bi trošio u razmišljanju na temu - šta obući. Najbliže tome vjerojatno su neodoljivi kompleti poput ovih. Bez previše razmišljanja, odaberite onaj koji vam se sviđa, a zatim ga uparite s prigodnim detaljima.

5. Uparite sako i majicu s natpisom

odjeća
foto: Instagram

“Ozbiljan” sako i “neozbiljna” majica uvijek su dobar odgovor na pitanje kako izgledati dobro bez previše truda. Osim toga, riječ je o kombinaciji koja se može nositi u gotovo svakoj prilici.

6. Ne zaboravite na naočari za sunce

odjeća
foto: Instagram

Ako se ikada obukli nešto i pomislili: “Hmmm, nešto mi nedostaje”, pokušajte sa sunčanim naočarima, a ako se njihova boja savršeno slaže s ostatkom vašeg 'outfita', imate plus bodove.

7. Torbica preko ramena?

odjeća
foto: instagram

Osim što vam neće konstantno padati s ramena, ovaj način nošenja torbice u posljednje vrijeme je veoma popularan.

Bonus video: