Bunde stigle do Rusije i SAD-a

Mlada dizajnerka Ines Piperović uspješno širi biznis unikatne garderobe namijenjene kupcima istančanog ukusa
606 pregleda 0 komentar(a)
Cattnes couture, Foto: Cattnes couture
Cattnes couture, Foto: Cattnes couture
Ažurirano: 01.12.2017. 15:14h

Crnogorska dizajnerska scena od skoro bogatija je za ime Ines Piperović, a Podgorica za brend autentičnog dizajna i imena “Cattnes couture”.

Ako je neko i pomislio da je otvaranjem Couture salona u City kvartu, mlada dizajnerka prije dva mjeseca krenula putem kojim se ređe ide, odjevni komadi koje potpisuje Ines Piperović već se nose u svjetskim metropolama. Ideja osnivanja ovog brenda plod je njene želje da izgradi stil koji će biti drugačiji i unikatan,što su poznavaoci mode brzo nagradili. No da bi se kao žena u Crnoj Gori uspješno bavili biznisom, u svoju ideju morate, kaže mlada dizajnerka, uložiti puno ljubavi i vremena, ali i novca.

"Firma postoji već godinu dana, ali smo sa radom počeli prije nepuna dva mjeseca. Da bi se sve to realizovalo trebalo je uložiti dosta novca,preko opremanja objekta do opreme koja je izuzetno skupocjena. Samo jedna mašina nas je koštala skoro deset hiljada eura. Investiciono-razvojni fond (IRF) prepoznao je dobru ideju i mene kao ženu u biznisu dodatno stimulisao novčanom potporom. Ukupno učešće IRF-a u investiciji je četrdeset hiljada eura što nije beznačajno jer, kao što znate, svaki početak je težak'', kazala je Piperović.

Do ideje je, objašnjava dizajnerka, došla u nedostatku artikala "po mjeri” u našoj zemlji, ali i široj okolini. Ciljna grupa kupaca su definitivno ljudi sa istančanim ukusom i izgrađenim stilom, jer "Cattnes company” nije dizajnerska firma niti butik koji serijski prodaje artikle, već couture salon u kojem se, kako navodi Piperović, proizvodi rade po mjeri naručioca i u ograničenim količinama.

To znači da na ulici ne možete sresti nekoga ko će na sebi imati isti komad odjeće.

"Boja, kroj i model se izrađuje po želji klijenata, koji su u ovoj sferi izuzetno zahtjevni, jer se radi o komadima odjeće koji se ne mogu na licu mjesta isprobati i kupiti. Takođe, ograničeni smo vremenskim rokom za izradu, što varira od atikla do artikla. Uglavnom nam, zavisno od zahtjeva klijenta, za izradu treba od pet do dvadeset dana, pri čemu je svaki komad unikat. Na primjer, kožne rukavice smo radili samo u jedanaest boja i isto toliko komada'', objasnila je Piperović.

"Cattnes company“ se bavi izradom krzna košulja i odijela po mjeri, kao i prodajom kožne galanterije, kako za žene tako i muškarce. Lepeza materijala je neograničena, a što se košulja tiče, u ponudi su modeli od najfinijeg egipatskog pamuka do kašmira i kineskesvile. Trenutno su, kako navodi dizajnerka, najatraktivnija krzna, a u ponudi su bunde od rakuna do nerca i činčile. Istančan ukus , kazala je Piperović, diktira i cijenu artikala.

Piperović planira i širenje posla, odnosno otvaranje objekta u još jednom gradu, jer odjeću sa njenim potpisom iz dana u dan nosi sve više onih koji žele da budu drugačiji.

Da za dobre ideje ne postoje granice dokaz je i to što je nakon nepuna dva mjeseca "Cattnes couture" brend postao tražen na globalnom tržištu, pa u dizajnerski salon Ines Piperović svakodnevno stižu narudžbe iz Rusije i Amerike.

(PROMO)

Bonus video: