Je li Sofija Vergara "prestara" za farmerice kakve voli?

Nije tajna da Sofija obožava ležernije pocijepane farmerice. Neki korisnici društvenih mreža smatraju da takve farmerice nijesu za žene njenih godina

25032 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

U teoriji, odjeća ne poznaje u kojim ste godinama. Uz malo promišljanja i pažljivog stilizovanja svaki odjevni komad može se kombinovati na primjeren i zanimljiv način i zato godine ne bi trebale biti prepreka za nošenje odjeće koju volimo. Međutim, kada su u pitanju pripadnice ljepšeg pola, često čujemo komentare kako su prestare da bi nosile određene komade.

Upravo se to dogodilo i Sofiji Vergari. Prelijepa 48-godišnja Kolumbijka trenutno snima 16. sezonu "Amerika ima talenat" i na posao često dolazi u farmericama.

Sofija Vergara
foto: Instagram/Pinterest

Nije tajna da Sofija obožava 'skinny' modele, ali među omiljenima su joj i ležernije pocijepane 'boyfriend' farmerice. U takvim modelima može se često vidjeti, a obukla ih je i za je za jedno od posljednjih snimanja. Njen izbor nije se svidio pojedinim korisnicima društvenih mreža koji smatraju da takve farmerice nijesu za žene njenih godina.

Sofija Vergara
foto: Instagram/Pinterest

"Odavno je prestara za njih", komentarisala je jedna korisnica Instagrama. "Kad vidim stariju ženu u pocijepanim farmericama, odmah pomislim da ne da prihvati svoje godine", dodala je druga.

Sofija Vergara
foto: Instagram/Pinterest

Prema rezultatima nekoliko online anketa, žene uopšteno ne bi trebale da nose farmerice nakon 50. godine života, nezavisno od toga kakav je model u pitanju. Za pocijepane farnerice granica je još rigoroznija, učesnici tih anketa smatraju da ih ne bi trebao nositi niko stariji od 30 godina.

U anketi na internet stranici zadovoljna.hr čitaocima su na ovu temu bila ponuđena tri odgovora

  • stvarno su primjerenije mlađim ženama, iza 30. ih ne bi trebalio nositi
  • mogu ih nositi sve žene bez obzira na godine, ne vidim nikakav problem u tome
  • trebali bismo ih zaboraviti nakon 50. godine

Ubjedljivo najviše glasova dobio je odgovor "mogu ih nositi sve žene bez obzira na godine, ne vidim nikakav problem u tome".

Sofija Vergara
foto: Instagram/Pinterest

Sofija Vergara sigurno ni sekundu svog vremena ne bi posvetila razmišljanju o tim "pravilima", a nema razloga da se odrekne omilljenih farmerica kad u njima izgleda apsolutno fantastično.

Bonus video: