"Goli" trend je hit : Na vama je da odlučite koliko ćete pokazati

Ljepota ovog trenda je u tome što može biti suptilan ili drzak u zavisnosti od toga koliko kože želite da pokažete

10644 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Izrezi na neočekivanim mjestima novi su "goli" trend u 2021. godini, već proslavljen na modnim pistama. Ako razmišljate u koje trendove vrijedi investirati za ljeto, nemoj te previdjeti ovaj stil: izreze na odjeći. Ljepota ovog trenda je u tome što može biti suptilan ili drzak u zavisnosti od toga koliko kože želite da pokažete.

odjeća
foto: Pinterest

Dizajneri su predstavili izreze na raznim neočekivanim mjestima na odjeći kao jedan od najočitijih trendova, viđen na svemu, od topova do haljina.

odjeća
foto: Pinterest

Ovi minimalni, ali upečatljivi detalji koji otkrivaju dijelić kože dobrodošli su stilski pomak i zapravo vrlo nosivi, seksepilni, ali ne i vulgarni.

odjeća
foto: Pinterest

Tokom nekoliko godina, dok se modna ljubav prema izrezima stišavala, trend je polako gubio popularnost, ali vrhunski dizajneri ga uveliko vraćaju.

odjeća
foto: Pinterest

Na pistama za proljeće/ljeto 2021., brojna su velika imena podržala taj povratak, uglavnom za večernju odjeću, ali se to bez problema se prebacilo i na dnevne komade, od ljetnih topova do haljina, piše Miss7.

odjeća
foto: Pinterest

Na Versaceovoj modnoj pisti, Gigi Hadid prošetala je u crnoj haljini, otkrivajući samo gornji dio trbušnjaka kroz prorez na materijalu. I kod Saint Laurenta, Christophera Kanea i Alexandera McQueena, večernja odjeća dobila je razne izreze u obliku proreza, praznina i neočekivanih dekoltea.

Dizajneri su se držali neutralnih tonova i jednostavnih tkanina. Neke varijante s pista uključivale su geometrijske izreze dekoltea i asimetrične kose trake. Iako su se neki dizajni mogli pohvaliti maksimalnim izrezima s rupama i mrežama, ovaj je trend najbolji sam za sebe kao istaknuti detalj kojem ćete sami odrediti mjeru.

odjeća
foto: Pinterest

Bonus video: