Inspiracija: Šest španskih djevojaka čiji ćete stil rado ‘ukrasti’

Španske influenserke ćete rado pratiti i njihov stil ćete sa zadovoljstvom moći da kopirate ili, što je još bolje, mogu vam poslužiti kao inspiracija za sopstvene kombinacije

9600 pregleda 1 komentar(a)
Gala Gonzalez, Foto: Instagram/galagonzalez
Gala Gonzalez, Foto: Instagram/galagonzalez

Za razliku od Pariza ili Njujorka, moda u Španiji nema posebno prepoznatljivu estetiku - što objašnjava zašto tamošnje žene često osvježavajuće i energično pristupaju ličnom stilu.

Od ljubiteljiki printa do onih odanih klasici, stranica mixer.hr odbrala je šest španskih influenseriki koje ćete rado pratiti i čiji ćete stil sa zadovoljstvom moći da kopirate ili, što je još bolje - mogu vam poslužiti kao inspiracija za sopstvene kombinacije.

Claudia Parras

Stil: Hirovit i elegantan.

Inspirisan ‘prerijskom’ modom s obiljem ogromnih torbi, bluzama sa velikim kragnama i cvjetovima, Claudijin stil odiše ljepotom i ženstvenošću. Ono što je izdvaja od gomile drugih su kožni odjevni predmeti i svijetla boja kose koja njenom latino izgledu daju posebnost.

Laura Eguizabal

Stil: Energičan i fokusiran na modne dodatke.

Bilo da se radi o šeširu, prevelikim sunčanim naočarima ili trendi torbi koju morate imati, Laura redovno demonstrira snagu izvrsnih modnih dodataka. Njena sklonost prevelikim siluetama pretočila se i u oversize haljine, a ako tražite načine kako unijeti više boja u svoj ormar, ona je ona koju treba da pratite.

Melissa Villareal Cortez

Stil: Klasičan i smiren.

Melissa, influencerka iz Madrida ostaje vjerna klasicima – očekujte klasični džins, šarene košulje i šarene sakoe, koji se nose s lakoćom. Nemojte to miješati s predvidljivim, jer ona i dalje uspijeva da 'namigne' trendovima – dok ih stilizuje na svježe i originalne načine.

Patricia Sanes

Stil: Razigran i ženstven.

Kod ljubiteljki boja Patricia će sigurno izazvati radost – hrabrim printovima i oversize detaljima. Nju ćete pratiti ako tražite načine da se više zabavite svojim stilom.

Monica Anoz

Stil: Boho i francuski duh.

Iako možda obično ne spajate ‘boho’ i ‘francuski duh', Monica dokazuje da je vrlo moguće spojiti dva uticaja i izgledati savršeno. Sa sklonošću upečatljivim grafikama, njene odjevne kombinacije su često neočekivane.

Gala Gonzalez

Stil: Utilitaristički i vintage.

Na Galin stil teško je staviti etiketu – jednako je vjerovatno da ćete je vidjeti u cvjetnoj mini haljini kao i u vintage odijelu. Očekujte i puno džinsa, neobičnih grafika i zapadnjačkih uticaja, dok je većina njene odjeće ipak pomalo starinska.

Bonus video: