Ne idu sve suknje uz svu obuću: Ovo su moderne kombinacije

Potpuno je prikladno nositi štikle sa kratkim suknjama. Međutim, ako mini suknju nosite preko dana mnogo bolje ćete se osjećati i biti modernije odjeveni ako ih iskombinujete sa ravnom obućom

29667 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Sparivanje suknji i cipela nikako nije podložno strogim pravilima koja se ne mijenjaju. Slip suknja, na primjer, klasično dobro izgleda uz štikle, ali ako je nosite danju i promijenite obuću, može izgledati sasvim drugačije. Naravno, postoje održive alternative za svaku suknju, ali WWW bira ove četiri varijante kao najaktuelnije.

1. Midi suknja + džombaste sandale

Midi suknje ponovo su postale popularne prije oko sedam godina. Tada je bilo uobičajeno da se nose sa visokim potpeticama, ali sada, kad smo više nego navikli na njihovu siluetu, sasvim je prirodno da su se otvorile alternativne mogućnosti. Trenutno stilizovane žene često nose midi suknje sa ravnim sandalama ili papučama i to onima sa debljim đonom.

odjeća
foto: Pinterest

Ostale opcije: sandale na platformu, čizme do koljena, patike i štikle srednje visine.

2. Slip suknja + patike

Slip suknje prilično su svestran komad odjeće, ali ukoliko ih nosite danju, njihov svilenkasti sjaj zanimljivo je uravnotežiti kombinacijom sa patikama. Naravno, to ne važi za noćne izlaske.

odjeća
foto: Pinterest

Ostale opcije: ravne sandale, štikle sa trakama i džombaste sandale

3. Kratka suknja + ravne sandale

Potpuno je prikladno nositi štikle sa kratkim suknjama. Međutim, ako mini suknju nosite preko dana mnogo bolje ćete se osjećati i biti prikladnije odjeveni ako ih iskombinujete sa ravnom obućom. Bilo da su to baletanke ili jednostavne ravne sandale, uvijek ćete se osjećati ležernije.

odjeća
foto: Pinterest

Ostale opcije: Natikače, papuče, patike

4. Suknja olovka + trake na petu

Možda je prošlo neko vrijeme otkako ste poslednji put nosili olovka suknj, ali one su opet u modi. Bez obzira da li su u tamnim bojama ili izvedene u koži i teksasu, olovka suknje uglavnom najbolje izgledaju sa štiklama, ali trenutno to znači - sa sandalama sa kaiševima, ne nužno sa previskokum potpeticama. Ovakve suknje sa ravnom obućom stvaraju iluziju kraćih nogu.

odjeća
foto: Pinterest

Bonus video: