Važni mali trikovi: Kako do dobrog izgleda bez puno novca

Važno je da znate kako da kombinujete jednostavne stvari

21537 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

I kad za odjeću ne želite ili ne možeta da izdvojite puno novca, ona ne mora izgledati jeftino. Važno je da znate kako da kombinujete jednostavne stvari i pribavite sebi one koje će vaš izgled podići barem za jedan stepen. Za ukupan utisak naravno važne stvari su i vaša kosa, šminka, nokti...

Crna odjeća

Sa crnom majicom i crnim pantalonama, nema greške, kao ni sa crnom haljinom. Naravno, ne smije biti izblijedjela. Pored toga što ima neku sopstvenu eleganciju, crno vas vizuelno izdužuje i stanjuje, tako da je ovo idealna kombinacija ukoliko imate koje kilo viška.

odjeća
foto: Pinterest

Nemojte nositi detalje koji odvlače puno pažnje sa ove kombinacije. Dovoljna je neka šik torba ili diskretan nakit.

odjeća
foto: Pinterest

Torba sa teksturom

Kada je riječ o izboru torbe, uvijek gledajte da ona ima teksturu na sebi. Sa ovakvom ili sličnom teksturom i upadljivim detaljem torba će izgledati „skuplje“.

odjeća
foto: Pinterest

Čak i kad nosite nešto sasvim obično uz ovakvu torbu izgledaće malo drugačije.

Sređeni nokti

Koliko god vam ovo zvučalo banalno, sređeni nokti su nešto što i te kako doprinosi vašem boljem izgledu. Zanoktice, izgreban lak (da ne pominjemo prljave nokte), izgledaju grozno.

odjeća
foto: Pinterest

Zato se trudite da nokte uvijek održavate urednim. Ne trebaju vam skupi manikiri za uredne nokte… uz malo volje, čak i kratki nokti sređeni u kućnoj radinosti mogu izgledati prelijepo.

Neutralne boje

To su klasici koji nikada ne izlaze iz mode, ne samo kad je u pitanju odjeća. Dodatni plus je što se ove boje slažu jedna sa drugom, tako da ako kombinujete više neutralnih boja, nema greške.

odjeća
foto: Pinterest

Jednostavan nakit

Probajte sa tankim lančićima sa privjescima ili geometrijskim minđušama. Ukoliko ste ljubitelji masivnog, upadljivog nakita, ipak ga ponekad preskočite i umjesto njega nosite dva ili tri jednostavna lančića.

odjeća
foto: Pinterest

Satovi

Pokušajte sa tradicionalnim satom sa kožnim kaišem, jer to je klasik koji ne izlazi iz mode.

odjeća
foto: Pinterest

Nećete pogriješiti ni sa satom koji ima metalnu narukvicu, ali gledajte da zadrži jednostavnost.

Kosa

Ukoliko se farbate, nipošto ne dozvolite da vam se vidi izrasla kosa. Koliko god je lijepo isfenirali ili uvili, izrasci će izgledati neuredno. Ne dozvolite da vam krajevi kose iscvetaju. Ovo pogotovo važi za dame sa dugom kosom: džabe vam dužina ako kosa izgleda zapušteno…

odjeća
foto: Pinterest

Samo dva centimetra manje i izgledaće svježe i prelijepo. Uredna kosa, više nego bilo šta što obučete, pokazaće da vodite računa o sebi.

Šminka

Težite ka prirodnom izgledu, jer ovaj tip šminkanja izgleda prelijepo na svakome! Birajte neutralne boje (koje se slažu sa vašim tenom, bojom kose i očiju).

odjeća
foto: Pinterest

Ovo ne znači da treba da stavite samo labelo na usne i da mislite da je to – to. Slobodno koristite i puder (ili „BB kremu“), hajlajter, bronzer, rumenilo, karmin, aljlajer, maskaru – ali to uradite sa stilom.

Materijal od kojeg je napravljena odjeća

Platno od kojeg je komad odjeće koji ste izabrali je jako bitno. Ono ne mora biti skupo, fokus je na tome da ne izgleda jeftino. Na primjer, trudite se da gornji djelovi odeće imaju malo „težine“ u sebi, tražite čvršće materijale.

odjeća
foto: Pinterest

Bonus video: