Noć u znaku glamura: Modna revija u Porto Montenegru

Crnogorskim ljubiteljima mode i gostima Porto Montenegra, svoje radove predstavili su Šejka Hend Al Kasami i La Kvan Smit
531 pregleda 3 komentar(a)
Modna revija Porto Montenegro
Modna revija Porto Montenegro
Ažurirano: 29.01.2019. 10:08h

Nakon nezvaničnog otvaranja prvog Internacionalnog modnog festivala izložbom skica italijanskog dizajnera Renata Balestre u Pomorskom muzeju u Tivtu, crnogorskim ljubiteljima mode i gostima Porto Montenegra, svoje radove predstavili su Šejka Hend Al Kasami i La Kvan Smit.

Al Kasami, koja dolazi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a koja je poznata i kao princeza iz Dubaija, s obzirom na svoju kraljevsku liniju, autorka je „Crne knjige Arabije“, diplomirani je arhitekta, urednica i vlasnica Velvet magazina i organizatorka Fashion Weeka u svojoj zemlji.

Za predstavljanje u Crnoj Gori odabrala je posljednju kolekciju za ljeto, u kojoj je preovladavala bijela boja, a na nekim modelila našli su se zlatni i zeleni detalji u vidu veza.

Liniju je prošarala sa po jednim zelenim, crnim i crvenim modelom, ali su za sve modele zajednička nit bili lagani prozračni materijali, što i ne čudi s obzirom na to da dolazi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kako je prije revije ispričala za „Vijesti“, kolekcija je „susret Istoka i Zapada“, odnosno odjeća koja se uklapa u tradicionalni izgled žena iz arapskih zemalja, koje mogu nositi i evropske dame, pa je kolekcija sadržala kako duge, tako i kratke haljine, ali i kombinezone.

Publika je svaki model koji im se dopao nagrađivala spontanim aplauzom, ali se to češće događalo tokom revije La Kvana Smita, američkog kreatora koji se u Crnoj Gori predstavlja drugi put.

U njegovoj kolekciji tamnih tonova, najčešće su se mogle vidjeti potpuno crni komadi, ali i prošarani bronzanim ili srebrnim nitima ili šljokicama, uz par modela tamno zelene i bordo boje, a publika je mogla vidjeti i nekoliko kaputa i krznenih komada, kao i jednu mušku bundu.

Posebno oduševljenje kod publike izazvala su i dva muška modela koji su na sebi imali crne odjevne komade sa srebrnim prugama.

Sve kreacije dizajnirane su za specijalne prilike i izuzetno provokativne i seksipilne, a u kojima se mogu zamisliti svjetske zvijezde na crvenim tepisima i koncertima, jer upravo su oni najčešće Smitove mušterije.

S obzirom na to da ih je i ranije oblačio, vrlo je moguće da će se neki od komada prikazanih u Tivtu, naći u ormaru Bijonse, Lejdi Gage, Rijane, Serene Vilijams ili Dženifer Lopez.

Čast da otvore modnu manifestaciju pripala je Vesni Mandić, ispred agencije Fabrika, koja je i organizator događaja i Dejvidu Margasanu, izvršnom direktoru Porto Montenegra.

„Veoma smo srećni što smo dobili priliku da organizujemo prvi Internacionalni modni festival u Porto Montenegru, a sigurni smo da neće ostati samo na tom prvom izdanju. Srećni smo i što je ovo prvo izdanje već svjetska manifestacija, jer imamo dizajnere iz Evrope, UAE i USA“, kazala je Mandić, dodajući da je na prvoj konferenciji za medije rekla da su Fabrika i Porto Montenegro „tim iz snova“, a sada je sigurna da su puno više.

Margasan je iskoristio priliku da pozdravi prisutne i zahvali im se što su došli da podrže manifestaciju.

„Provjeravao sam koliko je nacionalnosti ovdje prisutno večeras i došao sam do broja 18“, kazao je on i dodao da je vrlo zahvalan agenciji Fabrika na organizaciji događaja.

Internacionalnu modni festival veceras ce zatvoriti italijanski dizajner Antonio Grimaldi.