Nježno i praktično: Najpopularniji oblik noktiju 2021. godine

Kao što mu ime govori, 'soft square' oblik noktiju je mekša verzija četvrtastih noktiju

21363 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instargam
Ilustracija, Foto: Instargam

"Soft square" ime je ovog novo-starog trenda koji kulminaciju svoje popularnosti ponovno doživljava u 2021. godini.

Sigurno ste primijetile kako su trendovi za manikir posljednjih godina počeli da se kreću u smjeru praktičnosti i nosivosti, pa su tako u središte pažnje iz sezone u sezonu dolazile vrlo jednostavni i minimalistički oblici noktiju i stilovi koje je lako održavati.

Oblik noktiju kojeg nazivaju ‘soft square’ ekstenzija je postojećih trendova koji su osvojili mlade žene užurbanih i dinamičnih životnih stilova, pa iako ne predstavlja ništa revolucionarno, ipak unosi svježinu u svijet manikira ove godine.

Kao što mu ime govori, 'soft square' oblik noktiju je mekša verzija četvrtastih noktiju, a pritom su rubovi nokta lagano zaobljeni i stilizovani na način da cijeli četvrtasti manikir djeluje suptilnije i nježnije, piše journal.hr.

Stručnjaci za manikir širom svijeta ovaj stil vole da kombinuju uz decentni francuski manikir ili laskave nijanse ‘nude’ lakova za nokte. U svakom slučaju, krajnji rezultat je vrlo moderan, minimalan i decentan, a opet na krilima ovog novog trenda osvježavajući i aktuelan.

Bonus video: