Crnogorci uživali u modi osmišljenoj za svjetske piste

Tokom treće noći Nedjelje mode, Momčilo Zeković Zeko promovisao je spot za pjesmu „Džep sa tajnama“, a Plantaže su prmovisale novo crveno vino „Epoha“, koje su prisutni mogli da degustiraju nakon revija.
276 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2017. 23:18h

Završne večeri XXII Plantae Fashion Weeka, koje je održano sinoć u podrumu vina „Šipčanik“, ljubitelji mode imali su priliku da pogledaju revije crnogorske kreatorke Sanje Bobar, srpske dizajnerke Verice Rakočević, te predstavljanje brendova Giorgion Magnani – Baldinini, Santoni –Antonei by Tenero Fashion.

Ovi brendovi donijeli su cjelokupan izgled za dame od poslovnih kompleta, preko kaputa do obuće i torbi, a među modelima pistom je prošetala i crnogorska teniserka Danka Kovinić.

Modno veče otvorila je kolekcija Bobar, inspirisana Bondovim djevojkama iz filmova o tome tajnom agentu, a koja je prethodno predstavljena na Nedjelji mode u Njujorku i Los Anđelesu.

„Utisci iz Los Anđelesa su bili fantastični. Koliko sam bila oduševljena njujorškom scenom gdje sam bila drugi put, još više sam ostala bez teksta kada su u pitanju utisci iz Kalifornije i manifestacije koja je održana u hotelu Beverly Hilton, gdje se održavaju brojne manifestacije između ostalih i dodjela Oskara“, ispričala je Bobar za „Vijesti“.

Zbog peha koji je crnogorska dizajnerka doživjela, publika u Podgorici umalo je ostala uskraćena za reviju modela koji su šetali pistama u Njujorku i Los Anđelesu.

Naime, po povratku iz Amerike koferi sa kreacijama zagubili su se na jednom od aerodroma.

„Po povratku iz Los Anđelesa na aerodromu u Rimu su se izgubili koferi sa kolekcijom i nekih 15-ak dana nismo imali nikakvu informaciju o njima., Na svu sreću smo dobili nazad stvari“, prepričala je Bobar, koja je za reviju u Podgorici kolekciju obogatila sa još tri haljine, ali za djevojčice.

„To je napravljeno od materijala koje sam koristila za izradu ostalih haljina i njih sam napravila kako bih prikazala i nešto novo, premijerno“, pojasnila je dizajnerka.

Srpska dizajnerka sa druge strane odlučila se da novu kolekciju za proljeće- ljeto premijerno prikaže na crnogorskoj Nedjelji mode, iako je prije svega mjesec dana u Beogradu predstavila zimsku kolekciju „Harmonija“.

„Ova kolekcija prikazana u Crnoj Gori svoj put ima prema Švajcarskoj, jer 21. novembra imam sastanak sa ljudima iz Ciriha koji će iz nje odabrati ono što žele da se prodaje kod njih, za početak online“, ispričala je Rakočević, koja svoje nove modele naziva „svojim buntom protiv užasne erotičnosti i obezvrijeđenost ženskog bića“.

„Jer ako žensko biće cijenite samo po grudima i zadnjici, koje stalno pokazuju ili po mladosti, onda je obezvređujete kao biće. Dakle, dok je mlada i dobro joj stoje grudi ona je dobra, a nakon toga ide u reciklažu“, poručuje ona.

„Ovo je bio blagi pokušaj, iako sama osoba ne može ništa, odgovora na sve loše što se dešava na globalnom modnom nebu dešava i modele koji se prezentuju djevojkama od 15 godina. Znam da ne mogu sama da promijenim ništa, ali mogu da dam svoj doprinos“, rekla je Rakočević.

Tokom treće noći Nedjelje mode, Momčilo Zeković Zeko promovisao je spot za pjesmu „Džep sa tajnama“, a Plantaže su prmovisale novo crveno vino „Epoha“, koje su prisutni mogli da degustiraju nakon revija.

Galerija

Bonus video: