U znaku haljina za djevojčice i odrasle žene

Manifestacija koja je donijela i nakit Pistoli i obuću Aldo, biće zatvorena sjutra veče (ponedjeljak, 13. novembar), kada će se u Capital Plazi održati revije srpske dizajnerke Verice Rakočević, crnogorske kreatorke Sanje Bobar i brenda Giorgion Magnani – Baldinini, Santoni – Antonei by Fenero Fashion.
236 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2017. 23:07h

U duhu prve večeri kada su publici predstavljene raznovrsne kolekcije za različite ukuse, nastavljeno je i drugog dana crnogorske Nedjelje mode, pa su pred u Plantažinom podrumu vina „Šipčanik“ pred prisutnima prvo pošetale djevojčice, noseći kreacije brenda I&I , a potom i muški i ženski modeli koji su nosili odjeću Jelene Roganović – Đurić, Milene Vujačić, Nade Pavlović, Walone Fashion Groupe i Antony Morata by Paradiso.

Dječju reviju otvorile su i zatvorile Ilda i Irma, ćerke dizajnerke Sare Bero, koja stoji iza brenda I&I For Kids, a upravo one su i zaslužne za nastanak ove linije koju su činile haljine, ali i asesoari.

„Sve je poteklo zahvaljujući Ildi i Irmi i naravno sve u kolekkciji je odrađeno od visoko kvalitetnog materijala“, kazala je dizajnerka dodajući da je u pitanju garderoba koju bi obukla svojoj djeci, pa će u tom pravcu nastaviti da dizajnira i za druge.

„Možete očekivati još kolekcija, jer smo osnovali brend koji će se u budućnosti baviti isključivo dizajniranjem dječje garderobe i to ne samo haljinica, već i ostalih odjevnih komada“, pojasnila je ona, a potom odgovorila na pitanje da li će brend obuhvatiti i kreacije za dječake.

„S obzirom na to da imam djevojčice usmjerena sam na njih, ali dosta roditelja me je to isto pitalo, ali sad za sad će biti samo dječji modeli, nadam se da će se to promijeniti i da ćemo proširiti biznis“, rekla je Bero.

U nastavku večeri prisutni su imali priliku da vide, kako je i sam naziv kolekcije „Dress code“ najavio, pretežno svečane haljine Jelene Roganović – Đurić koja je ovoga puta akcenat stavila na šljokice i sjajne materijale.

„Kada su u pitanju materijali, oni su neobični i nesvakidašnji, i to nam je pružilo još veći izazov pri izradi modela. Mogu slobodno reći da nisu laki ni za šivenje, posebno ne mašinsko, tako da je većina modela ručno odrađena“, pojasnila je ona za „Vijesti“ prije Fashion Weeka.

Brend Walone Fashion Group koji je prošlog puta u Podgoricu donio kreacije za djecu, muškarce i žene, ovoga puta fokusirao se na kreacije za dame, takođe za posebne prilike, dok je srpska dizajnerka Nada Pavlović sa brendom Esperanza za prvo predstavljanje izabrala pretežno poslovne kombinacije.

Na pitanje da li je kolekcija isključivo u crno-bijela, jer te boje nikada ne izlaze iz trenda, ona je odgovorila potvrdno.

„Naravno, cilj je bio da se moji modeli mogu nositi više sezona. Imala sam 15 kreacija, koje mogu nositi poslovne dame, ali i žene od 18 do 60 godina. Veoma sam zadovoljna aplauzom kojim sam na kraju nagrađena. Prvi put sam ovdje, ali nadam se ne i posljednji“, uz smijeh je rekla Pavlović koja je naglasila da svoje kreacije isključivo sama šije i kroji.

Drugo veče XXII Plantaže Fashion Weeka zatvorila je Milena Vujačić, koja se za razliku od prethodne dizajnerke poigrala sa različitim bojama, uključujući crvenu, zlatnu i žutu.

„Kolekcija se sastoji iz 17 kompletnih modela za svaku priliku, a među njima se ovoga puta našlo i jedno muško odijelo. Ideja za kolekciju pod nazivom 'Milena' nastala je u Veneciji i inspirisana je baroknim stilom, u smislu bogatstva materijala i topline teksture, a kao takva prilagođena je modernoj ženi definisanog ukusa“, pojasnila je dizajnerka.

Manifestacija koja je donijela i nakit Pistoli i obuću Aldo, biće zatvorena sjutra veče (ponedjeljak, 13. novembar), kada će se u Capital Plazi održati revije srpske dizajnerke Verice Rakočević, crnogorske kreatorke Sanje Bobar i brenda Giorgion Magnani – Baldinini, Santoni – Antonei by Fenero Fashion.

Galerija

Bonus video: