Pripreme za modnu jesen: Slojevito, pleteno, udobno…

I ove jeseni dominiraju zagasite boje - većinom tamno narandžasta, maslinasto zelena i bež, među kojima se uvijek nađu i jarke boje za one modno hrabrije

7830 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Svako godišnje doba ima svoje modne čari, a čini se da jesen uvijek nosi najbogatiji repetroar modnih komada i dodataka kojima se nijedna druga sezona ne može pohvaliti. Zahvaljujući slojevitim kombinacijama i jesenjim vremenskim prilikama, modna industrija imala je prostora da osmisli trendi komade odjeće koji će zavladati ovom šarenom sezonom.

Slojevito, slojevito

Prvo što privlači pažnju dok prolazimo pored omiljenih prodavnica su jesenje boje u izlozima. I ove jeseni dominiraju zagasite boje - većinom tamno narandžasta, maslinasto zelena i bež, među kojima se uvijek nađu i jarke boje za one modno hrabrije, kao i vječita kombinacija crnog i bijelog.

odjeća
foto: Pinterest

Slojevito odijevanje je jedan od jesenjih trendova kojeg ćemo dočekati raširenih ruku. Na modnoj sceni odavno su se udomaćile majice-košulje, odnosno jaknice ispod kojih se nose duge košulje. Bilo u kojoj prilici da nosite ovaj trend, ostavićete dobar utisak, piše Gloria.

odjeća
foto: Pinterest

Iako su najpopularnije kombinacije jesenjih boja jakni sa bijelom košuljom, ako želite da ovaj trend nosite na svoj način, pokušajte s košuljama raznih uzoraka i boja i uživajte u svim čarima sezone.

Pleteno svugdje i na svemu

Dok se na samom početku nose laganiji modeli pletenog koji ne griju pretjerano, s mjesecima pletenina koju viđamo u izlozima sve više grije, a vizuelno ostavlja jednako dobar efekt. Jesen možete dočekati u jednom od popularnih modela pletenih haljinica, ali i u kadriganu - omiljenom modnom komadu koji začini svaku kombinaciju.

odjeća
foto: Pinterest

Razne boje i veličine ovog komada omogavaju da u skladu sa svojim modnim izrazom pronađete idealan model za sebe, a u kombinaciji s bilo kojim drugim komadom odjeće fini džemper će stajlingu dodati dozu elegancije.

odjeća
foto: Pinterest

Preskočite cipele

Ove godine smo iz čizmica uskočili u sandale, a nadolazeća sezona poziva nas da se vratimo u mnogima omiljenu obuću. Jesenje čizmice su, naravno, drugačije od onih zimskih, a ono što ih posebno izdvaja su razne boje i modeli koji ne zavise previše od vremenskih prilika.

odjeća
foto: Pinterest

Niske čizmice daju posebnu dozu elegancije, a one visoke idealne su za izlazak. Kaubojske čizme su još uvijek u trendu, a klasične na visoku petu nikada nijesu ni sišle s liste trendova.

odjeća
foto: Pinterest

Bonus video: