Neka bude šareno: Ovi printovi će se nositi tokom narednih mjeseci

Svi znamo da su cvijeće i ljeto suštinski povezani, ali i u modnim kolekcijama za jesen 2021. cvjetaju cvjetovi u starinskom stilu

5319 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Jesenji modni trendovi, kada je o uzorcima tkanina riječ, nešto su manje predvidljivi nego ljetnji. Svaka sezona, kad stigne hladnije vrijeme, donosi drugačije trendove u bojama i šarama koje se nose, a jesen 2021. nije izuzetak.

Modna stranica WWW predviđa da će šest sveobuhvatnih trendova u uzorcima početi da se razvija ove jeseni. Među njima su: karirana odjeća, cvjetići inspirisani starim zavjesama, životinjski motiv…

1. Uzorak kao sa marame

boje jeseni
foto: Instagram

Za one koji žele da prihvate hrabre uzorke, ali im je teško da ih sami oblikuju, pravi izbor je motiv marame. Sa jasnim nijansama i moćnom mješavinom uzoraka, ovaj otisak vrhunskog izgleda može obilježiti vašu jesenju garderobu.

boje jeseni
foto: Instagram

Nosite je u obliku haljine sa bijelim čizmama ili u stilu svilenih pantalona sa džemperom od kašmira.

2. Leopard

boje jeseni
foto: Instagram

Leopard print uvijek će biti na dnevnom redu. ali ove jeseni to će biti naglašenije nego obično. Leopard print svojim uglavnom neutralnim bojama uvijek predstavlja mudro ulaganje - ono koje ćete nositi sezonu za sezonom, godinu za godinom.

3. Starinski cvjetići

boje jeseni
foto: Instagram

Svi znamo da su cvijeće i ljeto suštinski povezani, ali i u modnim kreacijama za jesen 2021. cvjetaju cvjetovi u starinskom stilu.

4. Karirano

odjeća
foto: Instagram

Karirano se nosi veće nekoliko godina, ono što će biti novo kao preporučljiv modni izbor jesu - svijetli karirani uzorci.

5. Kašmirski uzorak

boje jeseni
foto: Instagram

Kašmirski uzorak, indijskog je i persijskog porijekla, a možemo ga prepoznati po obliku kapljice ili zareza. Obucite odjeću sa ovim printom za maksimalni retro utisak ili ugurajte bluzu u ovogodišnji trendovski široki džins.

6. Tufne

boje jeseni
foto: Instagram

Nakon nekoliko godina tokom kojih su se pojavljivale uglavnom ljeti, tačkice će postati trend jeseni 2021. Uz tradicionalne monohromatske nijanse tu su i komadi sa bojama koje predstavljaju novi način nošenja klasičnog printa.

Bonus video: