Pet modela jakni za jesen: Izgledaćete odlično i biće vam toplo

Ove jeseni postoji raznolika ponuda jakni i mantila tako da svaka ljubiteljka mode može doći na svoje

32172 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Teško je zamisliti jesen bez jakne ili kaputa. Taj komad garderobe prvenstveno ima funkcionalnu ulogu, ali ne može se zanemariti ni njegova estetska strana.

Ova jesen nudi raznoliku ponudu jakni i mantila tako da svaka ljubiteljka mode može doći na svoje. Ne vlada samo jedan model, već su, kako piše Novi list, ove jeseni u trendu čak njih pet.

Shacket

jakne
foto: Pinterest

U pitanju je zapravo kombinacija košulje i jakne. Ovaj model se pojavio na tržištu ovog proljeća i doslovno svaki modni je u ponudi imao više različitih modela koji su dolazili u skoro svim bojama. Najpopularniji je model s kariranim uzorkom. Za razliku od košulja, shacket je napravljen od toplog materijala.

Kožni blejzer

jakne
foto: Pinterest

Veganska koža i dalje je jedan od popularnijih materijala, a za jesen dolazi u obliku blejzera. Kako je koža ipak toplija od klasičnih materijala rezervisanih za ovaj dio odjeće, kožni blejzer pruža potrebnu toplotu za vrijeme hladnijih jesenjih dana.

Blejzer prsluk

jakne
foto: Pinterest

Ponovno u igru uskače blejzer, ali kao stilski komad koji nas možda neće baš ugrijati, ali će svaku modnu kombinaciju pretvoriti u fantastično izdanje. U pitanju je kombinacija blejzera i prsluka, odnosno ovaj komad možemo opisati kao dugi blejzer bez rukava.

Jakna od grubog pletiva

jakne
foto: Pinterest

Ove jeseni nosimo upečatljive jakne od grubog pletiva koje izvrsno idu uz 'boho' i 'vintage' modne kombinacije. Posebno su efektne jakne s puf rukavima i ispletenim detaljima.

Teddy mantili

jakne
foto: Pinterest

Zimi već godinama obožavamo takozvane 'teddy' bunde, odnosno velike kapute od vještačkog krzna. Ove jeseni će se nositi dugački mantili koji su iznutra postavljeni vještačkim krznom.

Bonus video: