Misica će izvoditi Betovenovu kompoziciju

Nikšićanka Kristina Kaluđerović predstavljaće Crnu Goru na izboru Miss Globe, koje se od 20. oktobra do 6. novembra održava u Tirani

7861 pregleda 8 komentar(a)
Modelingom se bavi već četiri godine, Foto: Privatna arhiva
Modelingom se bavi već četiri godine, Foto: Privatna arhiva

Mlada Nikšićanka, Kristina Kaluđerović, koja se od četrnaeste godine bavi modelingom, predstavljaće Crnu Goru na internacionalnom takmičenju Miss Globe, koje će se od 20. oktobra do 6. novembra održavati u Albaniji, odnosno u Tirani.

O ovom izboru, kao i svojoj karijeri, 18-godišnjakinja je pričala za “Vijesti”, a na početku razgovora je otkrila i više detalja o sebi.

”Živim u Nikšiću i učenica sam četvrtog razreda JU Gimnazije ‘Stojan Cerović’. Odličan sam učenik i buduća dobitnica Luče. Planiram da upišem Fakultet za politehniku. U neizvjesnosti sam da li da upišem građevinu ili arhitekturu, pa smatram da je ovo pravi izbor za mene”, odgovara ona, a zatim otkriva kako je ušla u svijet manekenstva.

”Modelingom se bavim od svoje četrnaeste godine. Inače, mama se kao mlađa bavila manekenstvom, pa me je vjerovatno i to malo podstaklo da krenem u svijet mode”, priznaje Kaluđerović.

Branka Otašević, moja sestra od tetke, koja je glumica, mi je predložila da se prijavim na kasting kod Nataše Milosavljević, direktorice agencije AR Scouting. Tako je sve i počelo”, prisjetila se manekenka.

Na pitanje da li na modeling gleda kao na hobi ili buduću profesiju, Kaluđerović odgovara:

”Modeling mi je svakako jedan od hobija. Prioritet su mi škola i obrazovanje. Trudim se da uskladim vrijeme i da se maksimalno posvetim i jednom i drugom”.

Tokom posljednje četiri godine bavljenja manekenstvom, imala je nekoliko angažmana, a učestvovala je i na zvaničnom izboru za najljepšu Crnogorku.

”U početku sam radila neke od humanitarnih revija. Kasnije je sve to počelo ozbiljnije. Dobila sam nekoliko ponude iz inostranstva, međutim, poziv da predstavljam Crnu Goru na takmičenju Miss Globe je veliki izazov za mene”, ističe ona, a potom izdvojila najdraži angažman.

”Spomenula bih i Montenegro Fashion Week na kojem sam nedavno učestvovala noseći kreacije naše izvanredne kreatorke Nade Koljenšić”, kaže Kaluđerović.

Iako je, kaže, bila u pregovorima za angažmane u inostranstvu, u međuvremenu je dobila poziv za učešće na takmičenju Miss Globe, kao predstavnica Crne Gore, pa će poslovna putovanja za sada sačekati.

”Takmičenje Miss Globe se održava ove godine u Tirani. Trajaće od 20. oktobra do 6. novembra kada će se održati finale, u prelijepom hotelu Diamma Resort”, naglašava ona.

”Učestvovaće više od 60 djevojaka iz zemalja sa pet različitih kontinenata”, dodaje manekenka i otkriva u čijim kreacijama će se predstaviti žiriju i publici tog izbora.

”Čast mi je nositi kreacije moje sugrađanke, upješne i cijenjene kreatorke, Lidije Burić. Daću sve od sebe da Crnu Goru predstavim onako kako dolikuje. Imaću priliku da predstavim i jedan od svojih talenata, gdje sam se opredijelila za jednu Betovenovu kompoziciju koju ću odsvirati na klaviru”, nagovijestila je Kaluđerović.

”Ovo je svakako veliki izazov za mene. Uzbuđena sam zbog takmičenja, ali i sigurna u sebe. Imaću priliku da upoznam djevojke iz raznih krajeva svijeta sa kojima ću svakodnevno provoditi vrijeme”, zaključuje ona.

Predstavnice Crne Gore na prošlim takmičenjima Miss Globe bile su Tijana Ćetković (2018), Martina Božinović (2019) i Andrijana Delibašić (2020).

Prošle godine, a navjerovatnije će tako biti i ove, organizacija je bila nešto skromnija zbog pandemije i mjera Vlade kako Crne Gore tako i Albanije.

Finale 2019. godine održano je u Ulcinju, a tom prilikom su takmičarke iz brojnih zemalja imale su priliku da posjete Bar, Budvu, Cetinje, Tivat, Herceg Novi, Kotor i Podgoricu.

I godinu dana ranije, kada se izbor održavao u Albaniji, organizatori su u okviru priprema djevojke poveli u obilazak Crne Gore.

Bonus video: