Nisam bila ubijeđena u pobjedu, ali sam se trudila da dođem do svog cilja

Ova sedamnaestogodišnjakinja učenica je Srednje elektro-ekonomske škole u rodnom Bijelom Polju, a otkriva i svoja interesovanja i ambicije
246 pregleda 8 komentar(a)
Natalija Gluščević, Foto: Anes Lekić
Natalija Gluščević, Foto: Anes Lekić
Ažurirano: 30.05.2018. 19:10h

Nova mis, za 2018. godinu, koja će u decembru predstavljati Crnu Goru na svjetskom takmičenju Miss World u kineskom gradu Sanja, Natalija Gluščević, odabrana je na nacionalnom takmičenju održanom u subotu, u Herceg Novom.

Kako otkriva u svom prvom intervjuu za “Vijesti”, ranijih iskustava sa modelingom nema, a iako se potajno nadala da će pobijediti, proglašenje ju je zateklo.

Ova sedamnaestogodišnjakinja učenica je Srednje elektro-ekonomske škole u rodnom Bijelom Polju, a otkriva i svoja interesovanja i ambicije.

“U slobodno vrijeme volim da čitam ili da gledam kriminalističke serije. Moje ambicije su da završim srednju školu i da iskoristim stipendiju na UDG-u koju sam osvojila”, kaže ona, a zatim ističe da dosadašnjih iskustava nema kada se radi o manekenstvu.

“Ovo je prvi put da sam se oprobala u modelingu i ponosna sam što sam doživjela ovako veliki uspjeh”, ističe Bjelopoljka.

Ona otkriva i kako je došlo do odluke da se prijavi za izbor za mis Crne Gore.

“Moje sestre i roditelji su bili ti koji su mi to predložili, zvučalo mi je zanimljivo i željela sam da probam. Volim takmičenja i izazove, a i oduvjek sam željela da se oprobam u svijetu manekenstva i ovo sam vidjela kao sjajnu priliku”, iskrena je ona.

Upitana da li je očekivala pobjedu, Gluščević kaže:

“Vjerovala sam u sebe i nadala sam se pobjedi, nisam bila ubijeđena u istu, ali sam se trudila da dođem do svog cilja. Kada sam čula svoje ime prilikom proglašenja, bila sam zbunjena, prvo sam mislila da je greška, nisam znala kako da reagujem, izgubila sam se”, prisjeća se mis Crne Gore, a zatim otkriva kako su reagovali i njeni najbliži.

“Moji roditelji su bili u publici i bili su jednako zbunjeni kao i ja. Ponosni su i presrećni zbog mog uspjeha kao i svi moji prijatelji koji mi konstantno šalju poruke podrške”, pohvalila se zvanično najljepša Crnogorka u 2018. godini.

Gluščević priznaje da je neposredno pred izlazak pred žiri osjećala tremu, ali se to nije vidjelo, s obzirom na to da je osvojila lentu i krunu.

“Imala sam pozitivnu tremu, bilo mi je bitno da sve bude kako treba, ali kada sam izašla na scenu sve je prošlo”, tvrdi ona, a potom otkriva i šta će pamtiti kao najljepše iskustvo sa takmičenja.

“U najljepšem sjećanju će mi ostati druženje sa djevojkama i naravno proglašenje mene kao pobjednice. To je nešto što ću pamtiti cijelog život”, sigurna je ona.

Kako kaže, svog favorita među ostalim finalistkinjama nije imala, jer su sve bile lijepe na svoj način.

“Sve djevojke su se podjednako trudile i davale sve od sebe na izboru, bilo bi mi drago da je bilo koja od njih ponijela titulu”, poručuje Gluščević, koja na kraju otkriva i šta je čeka po osvajanju titule najljepše.

“Moji dalji planovi su da radim na sebi, da se što više usavršavam i da u Kini, u što boljem svijetlu predstavim moj grad i državu, kompaniju MissYu i sebe, da se što više angažujem u svijetu manekenstva i naravno završim svoje školovanje, što je najbitnije od svega”, pojasnila je ona.

U konkurenciji za titulu najljepše na nedavno održanom izboru za mis Crne Gore, bilo je 13 djevojaka, a lentu prve pratilje osvojila je Lara Stešević (17) iz Podgorice, dok je Anđela Vukadinović (17) proglašena za drugu pratilju. Pored tri najljepše, lente su dobile i Aleksandra Dragutinović (21) iz Nikšića, koja je proglašena za mis šarma i Martina Božinović (19) iz Tivta koja je osvojila titulu mis turizma. U finale izbora plasirale su se i Anđela Mališić (27) iz Berana, Bojana Radulović (17) iz Nikšića, Ana Miljanić (17), Vjera Latković (20) i Saška Tatar (18) sa Cetinja, Damjana Tijanić (19) iz Bara, Aleksandra Sokić (15) i Lidija Rašović (16) iz Podgorice.

Bonus video: