Glamur kao vječita inspiracija

Kristina Ilić koja stoji iza crnogorskog modnog brenda Hunt, nagovijestila je šta će predstaviti u okviru 29. Nedjelje mode

2645 pregleda 0 komentar(a)
Kristina Ilić, Foto: Lazar Kovačević
Kristina Ilić, Foto: Lazar Kovačević

Među modnim dizajnerima koji će se predstaviti na 29. izdanju modne manifestacije Somersby Fashion Week Montenegro je i Kristina Ilić, sa brendom Hunt.

Revija njenog brenda na ovogodišnjem, jesenjem izdanju crnogorske Nedjelje mode zakazana je za 24. novembra, a šta je pripremila za tu priliku, Ilić je otkrila u razgovoru za “Vijesti”.

”Kada je u pitanju nova kolekcija ostala sam dosljedna modnoj estetici po kojoj je brend Hunt prepoznatljiv, ali je napravljen jedan modni iskorak kako bi ostali interesantni svima onima koji cijene i poštuju naš rad”, pojašnjava ona na početku razovora.

”Vječita inspiracija je kao i uvijek žena, i to žena u pokretu, glamurozna, svjesna sebe, moćna...”, ističe crnogorska modna dizajnerka.

”Ovoga puta fokus je stavljen na šljokice, koje će dati upravo tu dozu glamuroznosti samim modelima i modnoj formi. Kolekcija će biti zanosna, moćna i glamurozna, a isto tako, itekako nosiva. Svaki komad rađen je po mom kreativnom impulsu i kompletna je u mom fazonu”, odgovara Ilić, koja priznaje da je pandemija u mnogome uticala na njen rad.

”Iskrena da budem, u doba pandemije, koja je nažalost još uvijek aktuelna, nisam nešto bila inspirativna, niti motivisana da radim, jer sam bila svjesna da su se ljudima u tom periodu života prosto promijenili prioriteti. Radila sam naravno, ali neke ležernije stvari poput trenerki”, priznaje ona.

”Jer u tom trenutku naravno niko nije želio da kupuje odjeću koju će nositi kod kuće, ljude nije zanimala kupovina odjeće, prioriteti su kao što sam i rekla bili promijenjeni”, nastavlja sagovornica “Vijesti”.

”O modi se razmišljalo tek naknadno ili se uopšte nije razmišljalo. Postojali su kreativni načini kako bi smo preusmjerili distribuciju svojih proizvoda. Modna industrija je ubrzano našla način kako će distribuirati svoje proizdvode, a to je bila digitalna tehnologija”, pojasnila je ona.

”Ovo je, kažu bila najveća kriza sa kojom se modna industrija ikada suočila, pa samim tim je takva situacija bila i kod nas”, zaključuje Ilić.

Kada je u pitanju njeno predstavljanje na Nedjelji mode, koja se održava od 22. do 25. novembra u Capital Plazi i na Imanju Knjaz u Podorici, sa brendom Hunt će prikazati kolekciju od 15 modela.

”Naziv kolekcije je ‘Glam Look’. Glamur spada u red vječitih tema i svojim značenjem i elegancijom stavlja se distanca u odnosu na sve što je obično i svakodnevno”, poručila je Ilić ispred brenda Hunt.

Model iz kolekcije “Glam Look”
Model iz kolekcije “Glam Look” foto: Lazar Kovačević

U okviru crnogorske Nedjelje mode, svoje kolekcije predstaviće i njen brat, Lazar Ilić, ali i Milena Vujačić, Boško Jakovljević, Atelier Anna Simone, Marina Banović - Džuver, Nada Koljenšić i Milena Đurđić.

Ovogodišnji Fashion Week nastavlja sa saradnjom sa Fakultetom za modni dizajn i multimediju, pa će studenti smjera Modni dizajn predstaviti dva projekta “Širom zatvorenih očiju” i “Create Future”, dok će prvog dana manifestacije studenti prve godine učestvovati u projektu “Modne vinjete”.

Iskrena da budem, u doba pandemije, koja je nažalost još uvijek aktuelna, nisam nešto bila inspirativna, niti motivisana da radim, jer sam bila svjesna da su se ljudima u tom periodu života prosto promijenili prioriteti. Radila sam naravno, ali neke ležernije stvari poput trenerki

Ovoga puta fokus je stavljen na šljokice, koje će dati upravo tu dozu glamuroznosti samim modelima i modnoj formi. Kolekcija će biti zanosna, moćna i glamurozna, a isto tako, itekako nosiva. Svaki komad rađen je po mom kreativnom impulsu i kompletna je u mom fazonu

Bonus video: