Labović nevakcinisana, izbor za najljepšu ženu svijeta bez predstavnice Crne Gore

"Naša misica je skoro prebolovala covid infekciju, pa se nije odmah poslije covida vakcinisala, jer je imala dovoljno antitijela”, piše u obrazloženju Nikoline Lončar, portparolke izbora Mis Crne Gore

20326 pregleda 42 komentar(a)
Labović, Foto: Anes Lekić
Labović, Foto: Anes Lekić

Na izboru za najljepšu ženu svijeta, Miss World, koji se ove godine održava u Portoriku, Crna Gora neće imati svoju predstavnicu, a kako su objasnili iz MissYu agencije, koja posjeduje licencu za organizaciju zvaničnog izbora za Mis Crne Gore, razlog je to što se Natalija Labović nije vakcinisala.

“Naša predstavnica za svjetski izbor za Mis svijeta 2021. Godine u Portoriku, nažalost iz zdravstvenih razloga, iako potpuno spremna, nije mogla da otputuje. Naša misica je skoro prebolovala covid infekciju, pa se nije odmah poslije covida vakcinisala, jer je imala dovoljno antitijela”, piše u obrazloženju Nikoline Lončar, portparolke izbora Mis Crne Gore.

“U trenutku kada je stigla informacija o održavanju izbora i kada su stigli formulary i pozivno pismo za vizu, Natalija se nažalost ponovo razboljela. Zbog bolesti, nije mogla ni da se vakciniše, a ni da otputuje u takvom stanju”, dodala je Lončar.

Ona je istakla da zbog nedostatka potvrde o vakcinaciji, svoje predstavnice na Miss World takmičenju, neće imati više od 20 zemalja.

“Amerika takođe ne dozvoljava da, kao pojedine zemlje, ako ste preležali koronu u posljednjih šest mjeseci, putujete na osnovu potvrde o infekciji. Tako da Crna Gora, Grčka, Hrvatska i još dvadesetak zemalja, nemaju predstavnicu na ovogodišnjem izboru.. Tako da je Crna Gora, kao i još više od 20 zemalja, upravo iz tih razloga”, istakla je ona.

“Mi smo o svemu obavijestili organizatore Miss World takmičenja, i kako smo saznali, tražiće da naša predstavnica učestvuje sljedeće godine na tom izboru”, kazala je Lončar.

Finale izbora za najljepšu ženu na svijetu, zakazano je za 17. decembar.

Bonus video: