Bez Crnogorke i na Miss Universe

One su u više intervjua za “Vijesti” kazale da im ovo takmičenje nije relevantno, da djevojke koje su izabrane kao druge pratilje nisu spremne za to takmičenje i da će “naredne godine Crna Gora imati predstavnicu”

3411 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Djevojke iz 81 zemlje, stigle su juče u Eilat u Izraelu, gdje će se takmičiti na jednom od najprestižnijih izbora u ljepoti - Miss Universe, čije je finale zakazano za 12. decembar, a crnogorska predstavnica izostala je i sa ovog takmičenja.

Crna Gora predstavnicu na ovom izboru nema još od 2015. godine, kada se na fan stranicama, a i prema nezvaničnim informacijama pojedinih crnogorskih misica, spekulisalo da je Crna Gora diskvalifikovana. Iz MissYu agencije, koja posjeduje licencu za izbor najljepše Crnogorke, a na čijem čelu su Vesna Jugović i Milanka Đorđević, koje organizuju i izbor za Miss Srbije, to nikada nije potvrđeno.

One su u više intervjua za “Vijesti” kazale da im ovo takmičenje nije relevantno, da djevojke koje su izabrane kao druge pratilje nisu spremne za to takmičenje i da će “naredne godine Crna Gora imati predstavnicu”.

Hrvatska, Kosovo i Albanija poslali su svoje djevojke na Miss Universe, ali ne i BiH, Srbija i Sjeverna Makedonija.

U isto vrijeme, u Portoriku se održava izbor Miss World, a finale će biti održano 17. decembra. Crna Gora ni na ovom izboru nema predstavnicu, jer Natalija Labović, koja je zvanično najljepša Crnogorka u 2021, nije ispunila uslov organizatora, odnosno nije se vakcinisala protiv kovida.

Bonus video: