Ovo su najpopularniji modeli patika u 2021. godini

Patike su postale obuća na koju se sve češće oslanjamo

10558 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Promo
Ilustracija, Foto: Instagram/Promo

Poslednjih nekoliko godina u modnom svijetu velika je popularnost sportske obuće i odjeće. To se dodatno pojačalo tokom pandemije, pa sportski komadi odavno nijesu rezervisani samo za teretanu i izlete već su nerijetko dio ležernih gradskih outfita. U skladu s tim, i patike su postale obuća na koju se sve češće oslanjamo, naročito tokom prelaznog perioda kada ih uglavnom nosimo uz farmerke, haljine ili suknje, ali i uz poslovna odijela ili klasične pantalone.

Na osnovu podataka sa internet stranica eBay i Lys, INJournal magazin je napravio listu najprodavanijih modela patika ove godine.

Nike Air Force

patike
foto: Instagram/Promo

Prema podacima online shopa Lyst ove patike bile su najtraženije u periodu od aprila do juna ove godine, a njihova popularnost ni malo ne čudi ako imamo u vidu da je riječ o klasičnom modelu koji nikad ne izlazi iz mode i pritom svake sezone dolazi s malim pomakom, bar kada je riječ o bojama. Njihov dodatni bonus jeste to što dobro funkcionišu uz svaku dnevnu odjevnu kombinaciju pa je kupovina Nike Air Force patika uvek dobra investicija.

Veja

patike
foto: Instagram/Promo

Mada estetika brenda Veja na prvi pogled može izgledati dosadno, činjenica je da ćete njihove patike moći da ponesete uz gotovo sve komade koje imate u garderoberu. To je i glavni razlog zbog čega su već godinama na listama najprodavanijih modela, a budući da je riječ o održivom brendu stekli su i ozbiljnu armiju fanova među javnim ličnostima.

Nike Air Jordan

patike
foto: Instagram/Promo

Po jedan par ovih patika proda se na svakih devet sekundi na eBayju, pa u skladu s tim imaju i status najprodavanijih na tom sajtu. Model koji je prvi put lansiran prije više od tri i po decenije nikada nije ni izlazio iz mode, naprotiv, njegova popularnost je rasla iz godine u godinu. Iako su patike vremenom mijenjale dizajn, trenutno su najpopularnije različite varijante originalnog modela iz 1985.

New Balance

patike
foto: Instagram/Promo

Osim za Air Jordan patikama, ogromna potražnja na eBay-ju vlada i za New Balance modelima. Ovakav scenario ni malo nas ne čudi ako imamo u vidu da su modni insajderi još prošle godine postali opsjednuti patikama ovog brenda. Popularni su svi modeli, od onih koji su nastali u kolaboraciji s dizajnerkom kućom Staud do vanvremenskih 530 i 990 modela.

Adidas Yeezy Boosts

patike
foto: Instagram/Promo

Za razliku od prethodnih modela koji su uglavnom u retro stilu, ovaj sa sobom nosi futuristički 'vajb'. Patike koje je 2015. godine Kanye West dizajnirao za adidas danas važe za model u koji je pametno uložiti novac jer njihova cijena svake godine raste, a kako nije lako doći do željenog para sa sobom nose i dozu ekskluzivnosti.

All Stars

patike
foto: Instagram/Promo

All Stars patike prešle su dugačak put od simbola košarke do modela obuće koji je poželjan uvijek i svuda. Najveću popularnost stekle su tokom 80-tih godina kada su ih masovno nosili glumci u filmovima i muzičari u spotovima, a od tada do danas na svakih nekoliko sezona vraćaju se na velika vrata. Tako su i ove godine ponovo na modnom radaru, a sva predviđanja govore da će se isti trend nastaviti i tokom 2022.

Bonus video: