NAŠA LJEPOTICA U KONKURENCIJI SA PREDSTAVNICAMA IZ 120 ZEMALJA

Tea Babić na izboru za Mis svijeta: Spremila je i baletsku tačku

Tokom mjesec dana boravka u Kini, takmičarke iz 120 država se tradicionalno dijele u nekoliko grupa, u okviru kojih zajedno skupljaju bodove, a Babić je u plavom timu
244 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2019. 21:56h

Crnogorska predstavnica na izboru za Mis svijeta (Miss World) Tea Babić nedavno je otputovala u Kinu, gdje se takmičenje održava, a za “Vijesti je podijelila svoje utiske iz grada Sanja, te otkrila šta je očekuje u narednom periodu i kakva su njena očekivanja u finalu koje je zakazano za 18. novembar.

“U Kinu sam stigla sam 20. oktobra i pripreme će trajati do 18. novembra kada je i finalno veče. Trenutno smo u Šenzenu i ovdje ćemo biti još par dana. Nakon toga nas očekuju brojne aktivnosti na različitim mjestima u Kini”, priča ona.

Crnogorska ljepotica  otkriva da, iako u toj državi boravi svega nekoliko dana, već iza sebe ima aktivnosti, a uspjela je i da odvoji vrijeme za razgledanje grada.

“Za sada smo imali takmicenje ‘Dances of the World’. Šenzen sadrži mnoštvo primamljivih stvari za turiste, juče smo obišli njihovu crkvu koja se nalazi na uzvišnju sa kojeg je predivan pogled i do koje se dolazi kroz vrtove raznovrsnog cvijeća”, opisuje devetnaestogodišnja Babić.

“Takođe, bili smo i u njihovom pozorištu koje je na mene ostavilo snažan utisak. Umijeće glumaca i plesača je bilo zapanjujuće”, nastavlja mis Crne Gore, koja potom nabraja aktivnosti planirane za naredni period.

“Ovaj izbor nije klasično takmičenje u ljepoti već se sastoji iz više podtakmičenja u raznim oblastima kao sto su 'Miss World Beauty with a Purpose', 'Miss World Fashion - Top Model', 'Miss World Multi - Media Award', 'Miss World Dances of the World', 'Miss World Top Fitness', 'Miss World Talent' i 'Miss World Head to Head Challenge'. Takmičenja će se održavati tokom našeg boravka u Kini i na osnovu rezultata vrši se selektovanje u uži krug od od četrdeset djevojaka, a zatim i top 20”, pojašnjava ona.

Tokom mjesec dana boravka u Kini, takmičarke iz 120 država se tradicionalno dijele u nekoliko grupa, u okviru kojih zajedno skupljaju bodove, a Babić  je u plavom timu.

“Podijeljene smo u tri tima, plavi, crveni i žuti tim. Ja sam u plavom timu sa još 35 djevojaka od kojih su djevojke iz Perua, Sjedinjenih Američkih Država, Venecuele, Japana, Meksika, Filipina, Slovenije, Poljske...”, naglašava zvanično najljepša Crnogorka u 2017. godini.

“S obzirom na to da smo podijeljene u grupe, nisam još imala priliku da  upoznam sve djevojke. A odlično se slažem sa djevojkom iz Japana, SAD-a, Poljske, Slovenije, Srbije, Koreje...”, odgovara mis,  koja se pripremila i za dio takmičenja u kojem se predstavlja i boduje talenat.

“Kao mlađa sam pohađala nižu baletsku školu, pa sam samim tim i odlučila da to bude talenat kojim ću se predstaviti. U prethodnom periodu sam radila mnogo na koreografiji i cjelokupnom nastupu i nadam se da ću naići na pozitivnu reakciju žirija. Kako kažu 'trud se uvijek isplati'”, smatra ona. 

Babić je otkrila i kakve su njene ambicije.

“Naravno, voljela bih da ostvarim što bolji plasman. Neće biti lako, konkurencija je velika, ali ću se truditi da dočaram ljepotu Crne Gore. Takođe očekujem i nova poznanstva i prijateljstva. U svakom slučaju to će biti nezaboravno iskustvo, a velikim uspjehom smatram i sam odlazak na takmičenje”, odgovorila je Babić.

Monografija „Crnogorski slikari” na humanitarnoj aukciji

Tea Babić je otkrila i šta je ponijela organizatorima kao tradicionalni poklon iz svoje zemlje, koji će se naći na aukciji.

“Za tu priliku ponijela sam monografiju ‘Crnogorski slikari’ koju je priredio Mladen Lompar. Sav prihod sa aukcijske večeri ide u humanitarne svrhe, a kako će poklon proći na licitaciji zavisi od naše prezentacije”, istakla je Babić, koja se priprema i za izbor najljepše haljine u okviru takmičenja za Mis svijeta.

Za razliku od prethodnih takmičarki iz Crne Gore, koje su za taj dio uglavnom sve prepuštale dizajnerima, Babić je sama učestvovala u kreiranju.

“Haljina koju ću nositi je moja ideja i jedna lijepo osmišljena kreacija koja ima temu, a sašivena je u ateljeu dizajnerke Ivane Murišić”, pojasnila je Podgoričanka, koja će na izboru nositi krunu dizajnerke  Katarine Zlajić.

Galerija