Roganović Đurić predstaviće novu kolekciju na Plantaže Fashion Weeku

Na crnogorskoj Nedjelji mode svoje radove pokazaće i Nada Pavlović, Verica Rakočević, Walone Fashion Group, Milena Đurđić, Sanja Bobar i UGG, a organizatori očekuju potvrde još nekoliko dizajnera iz regiona
167 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Roganović Đurić, Foto: Privatna arhiva
Jelena Roganović Đurić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.10.2017. 16:40h

Crnogorska kreatorka Jelena Roganović Đurić premijerno će predstaviti svoju novu kolekciju druge večeri Plantaže Fashion Weeka koji će se 10, 12. i 13. novembra održati u Podgorici, a o njoj je pričala za „Vijesti“, nagovještavajući šta publika može da očekuje.

"Naziv nove kolekcije je 'Dress Code', a kao i uvijek inspiracija mi je bila sama žena. Kada kreiram, uvijek krećem od sebe, svojih zamisli i želja u trenutku kada nastaju novi modeli“, objašnjava svoj stvaralački proces Roganović Đurić.

"Na taj način dolazim do toga šta je trend za neku predstojeću sezonu. Kao svi mi, dizajneri, koji znamo da predvidimo i predložimo šta je to što će dame voljeti da ponesu u budućnosti“, nastavlja ona, a zatim otjkriva koliko dugo je radila na kolekciji.

"Na novim modelima, odnosno samoj izradi kolekcije negdje od polovine septembra, dok su pripreme, ideje, odabir materijala i izbor modela koji će biti prikazani na reviji, odrađeni još u ljetnjim danima“, kaže dizajnerka.

"Kroj, modeliranje i ručni rad su ono na šta polažem najviše truda, vremena i rada. Kvalitet upravo samog kroja, u osnovi jednog modela, je ono što mu daje vrijednost. Svaka linija je veoma bitna“, ispričala je ona.

Dizajnerka je dodala da će na crnogorskoj Nedjelji mode predstaviti kolekciju od 15 do 20 modela.

"Kada su u pitanju materijali, oni su neobični i nesvakidašnji, i to nam je pružilo još veći izazov pri izradi modela. Mogu slobodno reći da nisu laki ni za šivenje, posebno ne mašinsko, tako da je većina modela ručno odrađena“, otkriva ona.

Kako kaže Roganović Đurić, ovoga puta se odlučila za tri boje, koje su prema njenom mišljenu u trendu.

"Te tri boje preovladavaju u kolekciji, ali ćemo pored njih naravno imati detalje u sličnim nijansama. Svi detalji su ručno izrađeni, što je prepoznatljivo za naš brend“, ističe Roganović Đurić.

Ona je ovoga puta za dame pripremila toalete za svečane prilike, ali i odjevne kombinacije za svakodnevne varijante.

"Kolekcija u osnovi sadrži modele za svečane i poslovne prilike. Mada, kao i sve kolekcije, ona određuje sadašnji trend koji se razvija u modele za sve prilike. S obzirom na to da se bliži i Nova godina, predstavićemo i svečane haljine, ali i dio kolekcije koji je namijenjen poslovnim damama. Pored toga, u studiju 'JĐR' se mogu naći i modeli za svakodnevne prilike, na istu temu“, pohvalila se ona, a zatim nagovijestila i planove van predstavljanja kolekcije. „Ono što je interesantno u našem studiju u Podgorici jeste da ćemo početi da izbacujemo 'single' komade odjeće, odnosno haljine. To znači da ti modeli neće biti vezani za kolekcije. U narednom periodu ćemo se bazirati i na modu za svaki dan, ali i izradu dječjih haljina, kao i unikatnih cipela, kako muških, tako i ženskih“, obećava Roganović Đurić.

Na crnogorskoj Nedjelji mode svoje radove pokazaće i Nada Pavlović, Verica Rakočević, Walone Fashion Group, Milena Đurđić, Sanja Bobar i UGG, a organizatori očekuju potvrde još nekoliko dizajnera iz regiona.

Kolekcija će obići tri kontinenta

Roganović Đurić ovu kolekciju predstaviće i van Crne Gore i to ne samo u regionu, pa se može reći da će njeni modeli obići tri kontinenta.

"Nakon Crne Gore, planiramo da prikažemo kolekciju na još nekoliko nedjelja mode u inostranstvu. Za sada smo ostvarili saradnju sa Moskvom i Serbia Fashion Weekom, a dobili smo poziv i za Sofiu, Istanbul, Njujork i Siciliju“, istakla je ona.

Bonus video: