10 manikira za proljeće: Poželjećete ovakve nokte

Proljeće je idealno za manikir koji mami osmjeh na lice

9374 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Kada su u pitanji lakovi za nokte i manikire, jedno je sigurno - proljeće 2022. rezervisano je za žive boje i šarene nokte koji mame osmjeh na lice. Isti trend nastaviće se i u ljetnjim mjesecima.

Neki među nama sami su postali pravi majstori manikure, drugi odlaze u kozmetičke salone. U koju god grupu da spadate, ovog proljeća nećete pogriješiti ako za svoje nokte odaberete optimistične, vesele i šarene opcije.

Deset upravo takvih manikira, za koje, istina, potrebno malo strpljenja, izdvaja portal zadovoljna.hr.

1. Pastelni nokti za proljeće

Ovaj manikir sigurno možete odraditi sami. Bitno je samo da imate više lakova u pastelnim nijansama i da onda nokte lakirate u različite nijanse.

2. Jednostavne pruge

I ovo je izvodljivo kod kuće. Nokte možete nalakirati u neku neutralnu nijansu, čak i providnim lakom za nokte, a onda na vrhovima napravite dvije pruge u dvije nijanse neke boje. Narandžasta izgleda super.

3. Zeleni nokti

Ovdje nije riječ o običnim zelenim noktima. Radi se o zabavnoj formi koja zahtijeva nešto više truda i nanošenje više nijansi. Bitno je da pustite svaku nijansu da se osuši prije dodavanja nove (ili potražite pomoć manikirke).

4. Voćni nokti

Većina nas ipak ne može da naslika male kivije ili jagode na noktima, ali u svakom boljem salonu sigurno znaju, pa im pokažite ovu fotografiju ako želite voćni manikir.

5. Pjegavi nokti

Mogu biti dvobojni kao na fotografiji, a mogu biti i jednobojni. U svakom slučaju, pjegavi nokti izgledaju spektakularno i mame osmijeh na lice.

6. Trobojni vrhovi

Ovo će odlično izgledati na dužim noktima. Providni lak i tri boje na vrhovima dovoljni su da dobijete proljećne nokte koji malo podsjećaju i na dugu.

7. Tie-Dye nokti

Tie-Dye više nije rezervisan samo za odjeću. Taj uzorak se preselio i na nokte i izgleda odlično. Za to ćete va, čudo, vjerovatno, takođe trebati pomoć majstorice za nokte.

8. Kolor-blok nokti

Opet smo kod manikira koji je uz malo strpljenja izvodljiv i kod kuće. Sve što vam treba dje da uzmete boje koje vam se sviđaju i nanijeti ih kao na fotografiji ili slično.

9. Nokti uokvireni zlatom

Svaka boja i uzorak na noktima otići će na viši nivo ako ivicu svakog nokta obojite zlatnim lakom. Ako taj lak ima šljokice, rezultat je još bolji.

10. Cvjetni nokti

Cvjetni uzorak vjerovatno je najpopularniji proljećni uzorak, a on ne mora biti rezervisan samo za lepršave haljine i druge odjevne komade. Cvijeće izgleda jednako predivno i na noktima.

A kad vam moderni trendovi dosade, uvijek se možete vratiti, ove sezone veoma modernim, 'nude' ili 'golim' noktima. Sa njima apsolutno ne možete da pogriješite.

nokti
foto: Pinterest

Bonus video: