Pet ljetnjih trendova koji će u narednim mjesecima biti nezaobilazni

Obična pamučna rebrasta potkošulja izgledaće fantastično uz midi suknju ili izblijedjele farmerice i sandale

20912 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/Instagram
Ilustracija, Foto: Pinterest/Instagram

Ljeto je počelo ranije nego što smo očekivali ga očekivale, pa je vrijeme da se intenzivnije razmišlja o ljetnjim kombinacijama.

Modni dizajneri su odlučili da je, nakon pandemije, krajnje vrijeme da ljeto bude atraktivno i savršeno vrijeme da pokažemo malo više kože. Izrezane haljine, providno i mrežasto su motivi brojnih kolekcija za proljeće/ljeto 2022., a sezona je, piše Elle, nezamisliva bez ovih pet komada:

Bijela majica bez rukava

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

Omiljeni komad supermodela je najjednostavnija bijela potkošulja. Obična pamučna rebrasta potkošulja izgledaće fantastično uz midi suknju ili izblijedjele farmerice i sandale.

Bikini

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Kad govorimo o seksi ljetnem izgledu, na prvom mjestu su - bikiniji. Za plažu obavezni, ali se nose i u večernjim izlascima - ispod heklanih kompleta ili lanenih haljina, a možemo i naučiti ponešto od influenserle Emili Sindlev koja je bikini odbukla uz uske bermude i preko prebacila šik blejzer.

Mrežasta tote torba

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

Heklani komadi već neko vrijeme vladaju ljetnjom modom, a najbolji način da u ljetnu garderobu uvrstimo taj trend jeste mrežasta torba. U nju stane sve što vam može trebati za plažu - krema za sunčanje, boca vode, knjiga... Ako ste vješte s rukama, možete probati svoje talente na ovom 'it' komadu, ali u protivnom svoj ljetni favorit možete pronaći u trgovinama, od Zare do Prade.

Providno

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

Haljine, bluze, suknje... nije bitno šta je vaš izbor za večernji izlazak, važno je da je providno. Dizajnerska imena poput Nensi Dojake zaslužna su za novi zamah 'naked' mode, pa su nježni šifon, svila i til među najtraženijim materijalima ovog ljeta. Šta nositi ispod zavisi od vašeg stila i hrabrosti.

Mala bijela haljina

odjeća
foto: Pinterest/Instagram

Mala crna haljina nikad ne zastarijeva, ali ovoga ljeta su hit male bijele haljine koje ističu preplanuli ten i odolijevaju ljetnim vrućinama.

Bonus video: