Moderno, a nepraktično: Ovakva odjeća blista samo na modnoj pisti

Među najmodrenijim komadima odjeće nalaze stvari koje izgledaju divno na fotografijama s modne piste, dok u je stvarnosti sasvim drugačije

11126 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/Brightside
Ilustracija, Foto: Pinterest/Brightside

Od ogromnih perika i uskih korseta do krinolina, u ljudskoj istoriji nije bilo neobično da nepraktični komadi odjeće postanu moderni. Ljudi vjerno prate modne trendove, čak i ako su nezgodni i neudobni. Tako se i danas, među najmodrenijim komadima odjeće nalaze stvari koje izgledaju divno na fotografijama s modne piste, dok u je stvarnosti njihova upotreba daleko od sjaja.

1. Svilena odijela

Svila je veoma teška za održavanje. Ako se ne opere, ne osuši i ne ispegla kako treba, brzo može izgubiti svoj sjaj. Svileno odjielo se zbog svoje teksture lijepi uz tijelo, tako da oni koji nisu uspjeli da skinu zimske kilograme moraju da budu veoma pažljivi, piše Brightside.

odjeća
foto: Pinterest/Brightside

2. Biciklistički šortsevi

Nekima je ovaj trend smiješan, dok su drugi zaluđeni njime. U svakom slučaju, teško je ne složiti se sa činjenicom da biciklistički šortsevi lijepo stoje samo visokim i mršavim djevojkama, jer ističu kukove i skraćuju noge.

odjeća
foto: Pinterest/Brightside

3. Providne torbe

Izgleda jedinstveno i zadivljujuće, ali vas stavlja u opasnost. Providne torbe mogu privući pažnju lopova, ali i običnih prolaznika koji lako vide sve što nosite u torbi, htjeli vi to ili ne.

odjeća
foto: Pinterest/Brightside

4. Pidžama-odijela

Ovaj neobičan trend ne izlazi iz mode, samo mijenja svoj oblik, boju i tkaninu. Modeli u “pidžamama” se često mogu vidjeti na modnim pistama, ali, iako na njima izgledaju elegantno, 'smrtnici' u ovakvoj odjeći ostavljaju utisak kao da su tek ustali iz kreveta.

odjeća
foto: Pinterest/Brightside

5. Haljine koje liče na spavaćice

Modni eksperti jako vole slip haljine, ali se one lako gužvaju, a na njima se vide čak i najsitnije fleke. Biranje brushaltera i donjeg veša takođe je težak zadatak jer se ove haljine pripijaju uz tijelo i često su otvorene.

odjeća
foto: Pinterest/Brightside

6. Plastične cipele

Silikon od kojeg se prave ovakve cipele ne propušta isparenja kože, pa se u ovakvoj obući stopala brzo znoje što se spolja vidi. Pored toga, idealne su za pravljenje žuljeva.

odjeća
foto: Pinterest/Brightside

7. Odijela sa šortsevima

Šortsevi do koljena naizgled skraćuju noge, pa neće dobro stajati nižim djevojkama. Oni nisu praktični jer je u njima ljeti prevruće a zimi previše hladno. Pored toga, neprimjereni su za većinu radnih mjesta.

odjeća
foto: Pinterest/Brightside

8. Kupaći kostimi sa mnoštvom traka i proreza

Jednodjelni kupaći kostimi se na pistama vide koliko i obični bikiniji, ali su zgodniji za žurke na plaži i bazenu nego za kupanje ili sunčanje. Od ovakvih kupaćih kostima se dobija neravnomjeran, štraftast ten.

odjeća
foto: Pinterest/Brightside

Bonus video: