Najpoželjnija frizura za ovo ljeto: Pristaje svima od 7 do 77

Nekada je dječački bob bio rezervisan samo za najsmjelije, ali ovog ljeta svi žele da ga nose. Mora da izgleda malo neuredno, nikako previše kruto", preporučuju frizeri

6158 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Kako temperature rastu, dugi pramenovi postaju 'out', a kratki stilovi zauzimaju modni prijesto - naročito kada je u pitanju bob frizura.

frizura
foto: Instagram/Pinterest

Do sada smo nosili i francuski bob, i blunt bob, i undone bob, i lob, a sada se pojavljuje još jedna atraktivna verzija. Naime, ako tražite bob trend, a ne želite da pratite gomilu, vrijeme je da se upoznate sa dječačkim bobom.

frizura
foto: Instagram/Pinterest

U frizerskim salonima kratki, dječački bob već je jedna od najtraženijih frizura, i to ne samo zato što smo uplovili u ljeto, već i zato što izgleda nevjerovatno dobro. Pored ostalih, ovu frizuru nose manekenka Kaia Gerber, glumica Emma Corrin, i mnoge druge zvijezde.

Natali Portman, glumica
Natali Portman, glumicafoto: Instagram/Pinterest

„Kosa je kraća od boba sa dužim pramenovima naprijed koji tačno dopiru do jagodica“, objašnjavaju profesionalni frizeri.

frizura
foto: Instagram/Pinterest

„Duži pramenovi se mogu stilizovati sa fantastičnim dodacima za kosu kako bi zaista izgledali autentično.

frizura
foto: Instagram/Pinterest

S druge strane, može se nositi na jednostavniji i sofisticiraniji način ako se samo isfenira sa krajevima koji idu blago ka unutra“, prenosi Elle.

frizura
foto: Instagram/Pinterest

Pored svestranosti i lakog održavanja, prednost ove frizure je i ta što pristaje svim generacijama, pa sjajno izgleda i na sijedoj kosi, što potvrđuje i izgled omiljene 50+ influenserke Grece Ghanem. Ona bira dječački bob, ali sa talasima, koji može da isprati sve njene elegantne modne kombinacije.

„Ono što je važno je tekstura boba. Mora da se osjeća malo neuredno, nikako previše kruto. Takođe je najbolje rješenje tupi bob", objašnjavaju frizeri i preporučuju sušenje na prirodnom vazduhu „tako da ima slobodnog kretanja u njemu“.

frizura
foto: Instagram/Pinterest

Bonus video: